NP Risnjak dobio svoju prvu (jazz) skladbu! Trenutke provedene u šumi Bruno Mičetić pretočio u “Moments”
14. kolovoza 2021.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

NP Risnjak dobio svoju prvu (jazz) skladbu! Trenutke provedene u šumi Bruno Mičetić pretočio u “Moments”

Jazz koncert koji je Bruno Mičetić sa svojim Quintetom održao u Nacionalnom parku Risnjak prije mjesec dana prvi je u nizu koncerata inspiriranih ljepotom, bojama i zvukovima prirode.

Ideja za ovaj projekt nametnula se sama tijekom prošle godine, kada su mnogi ponukani novonastalom situacijom u prirodi potražili mir i bijeg od stvarnosti. Na koncertu su izveli i jednu sasvim novu skladbu, “Moments”, posvećenu upravo Risnjaku, a ona je upravo dobila i svoj video spot nastao od kadrova snimljenih za vrijeme koncerta.

„Priroda Risnjaka, nepregledno šumsko kraljevstvo prepuno gustim zelenim goranskim šumama, čiji su dijelovi i danas ostali netaknuti, jednostavno hipnotizira. Tišina prostranih i zagonetnih dolina i čisto vrelo Kupe čine ovu lokaciju zaista posebnom. Upravo su nas ti najljepši proplanci Gorskog kotara potaknuli da stvorimo nešto novo – zvuk jazza inspiriran (netaknutom) prirodom, u kojoj se note pišu same..Trenuci o kojima pričam nije moguće izmjeriti, no možda smo ih zvukom uspjeli dočarati. Proveo sam mnoga jutra hodajući šumom Risnjaka, i sve što sam osjetio, na što sam po putu naišao, stavio sam u ovih 6 minuta. Šest tisuća hektara pulsira u 6 minuta – to su Moments“ – komentirao je Bruno.

Kroz zvukove Risnjaka i melodije jazza vode vas Bruno Mičetić i njegov quintet kojeg čine: Bruno Mičetić na gitari, Dado Marinković na bubnju, Henry Radanović na bas gitari, Vojkan Jocić na tenor saksofonu te Marko Črnčec na orguljama. Za live prijenos koncerta na Risnjaku kao i video post produkciju zadužena je bila ekipa iz MedVid produkcije, dok je za live audio snimku zaslužan G.I.S. iz Rijeke.

„Melodije nacionalnih parkova“ projekt je koji osmislio sam Bruno, dok je prošle godine energiju tražio i obnavljao u prirodnim ljepotama Hrvatske. Koračajući čudima prirode, melodija se u glavi, kaže, pojavljivala sama. I ton po ton, donijela cijeli opipljiv projekt. Želja Brune i quinteta je da svaki od osam naših nacionalnih parkova dobije svoj zvuk pretočen u skladbu. Početak svega je NP Risnjak i „Moments“ – poslušajte, zatvorite oči i zamislite što se u beskraju guste šume događa.