Drugi album pokojne Aaliyah osvanuo na streamingu, slijede i ostala izdanja
23. kolovoza 2021.
Music Box (10961 Članci)
Podijeli

Drugi album pokojne Aaliyah osvanuo na streamingu, slijede i ostala izdanja

Obožavatelje pjevačice Aaliyahe, tragično preminule 2001. godine, mogu uživati u njezinoj glazbi i na streaming platformama i to po prvi put.

Na streamingu je objavljen drugi album “One in a Million”, a uskoro će se to dogoditi i s ostalim izdanjima pokojne pjevačice. Njezin ujak, producent Barry Hankerson, osnivač izdavačke kuće Blackground Records koja posjeduje sva prava na mastere, najavio je ranije ovog mjeseca kako će cijeli njezin katalog biti na streamingu. Spomenuti album u produkciji Timbalanda i Missy Elliot, objavljen je 20. kolovoza na streaming platformama nakon novog partnerstva s nezavisnom izdavačkom kućom EMPIRE. Njezin album prvijenac “Age Ain’t Nothing But A Number” od prije je bio jedini dostupan na streamingu.

I dok je Hankerson zahvalio svima koji su uključeni u projekt, posebno Aaliyahinim roditeljima i menadžerima, Diane i Michaelu Haughtonu, stigla je reakcija od strane nasljednika njezinih prava koji je nazvao ovo objavljivanje glazbe “beskrupuloznim poduhvatom”.

“Već 20 godina borimo se iza kulisa, izdržavajući mračne taktike obmane s neovlaštenim projektima čiji je cilj okaljanje”, istaknuli su i najavili daljnju borbu tijekom koje će zakonito i pravedno braniti sebe i Aaliyahino naslijeđe.

Dok čekamo rasplet događanja Aaliyahin treći i posljednji album, “ΛΛLIYΛH” iz 2001., bit će ponovno objavljen 10. rujna, prije nego što se kompilacijski albumi “I Care 4 U” i “Ultimate Aaliyah” 8. listopada objave također na streamingu.