FOTO: LMF festival iznad svih očekivanja – 40 domaćih i svjetskih DJ-a rasplesalo publiku
24. kolovoza 2021.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

FOTO: LMF festival iznad svih očekivanja – 40 domaćih i svjetskih DJ-a rasplesalo publiku

Proteklog vikenda u metropoli premijerno je održan festival elektronike LMF, punim nazivom ‘Let The Music Be Free’, koji je privukao nekoliko tisuća ljudi željnih dobrog provoda i vrhunske muzike te time u potpunosti opravdao svoj status najiščekivanijeg festivala ovog ljeta.

Program je započeo u ranim popodnevnim satima, kada je 6 LMF kamiona krenulo put oko jezera. Evocirajući na kultne party parade kasnih 90-ih, vizualno iznimno atraktivni party kamioni poslužili su kao svojevrsne pokretne pozornice, na kojima su svoje setove odradili poznati strani i domaći DJ-i. S obzirom na činjenicu kako je ovo prvi festival ovakvog koncepta u Hrvatskoj, već sam početak LMF-a pobudio je ogroman interes kod publike. Nakon parade koja je kružila oko jarunskog jezera, kamioni su se zaustavili u festivalskom prostoru, na južnoj strani jezera, gdje je ujedno bio postavljen i main stage, impresivna pozornica visine preko 15 metara, čija je gradnja trajala nekoliko tjedana. Tokom popodnevnih sati, na ukupno 7 pozornica izmjenjivali su se brojni DJ-i, a posjetitelji su mogli birati između nekoliko žanrova elektronike, bilo da preferiraju plesni house ili žešći techno. Posebnost ovog festivala bila je i LMF brendirana plaža, koja se nalazila svega nekoliko metara od samog prostora festivala, a poslužila je kao idealno osvježenje posjetiteljima od višesatnog plesanja.

Marco Carola/Foto: Gitz Production

Sa zalaskom sunca, DJ-evi su svoje setove priveli kraju, a zabava se preselila na main stage, čime je ujedno započela i kulminacija festivala. Glavnu riječ preuzeli su headlineri, poput Claptone-a i Luciana, a čast da zatvori prvo izdanje LMF-a pripala je techno pioniru Marcu Caroli, čiji je set atmosferu na Jarunu doveo do usijanja. Tisuće zadovoljnih i dobro raspoloženih partijanera plesalo je na zarazne zvukove elektronike do sitnih jutarnjih sati.

Cjelokupan festival odvio se uz poštivanje svih mjera, a na ulazu su bili postavljeni punktovi za brzo antigensko ili PCR testiranje.

Claptone/Foto: Gitz Production

Jedinstvena šumska pozornica, tik uz jezero, pokazala se kao savršena kulisa za opušteni ljetni festival, a organizatori su istaknuli kako su veoma zadovoljni sa svime te kako za iduću godinu već planiraju nova iznenađenja.

Foto: Gitz Production