Novi festival u kamenolomu Montraker u Vrsaru dovodi Stefanovskog, Amiru, Perpetuum Jazzile i Massima
1. rujna 2021.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Novi festival u kamenolomu Montraker u Vrsaru dovodi Stefanovskog, Amiru, Perpetuum Jazzile i Massima

Jedna od najatraktivnijih lokacija u Istri – kamenolom Montraker u Vrsaru postaje dom novog festivala – “S okusom mora”.  

Tako na ovo predivno mjesto iznad morske obale stižu vrhunska glazbena imena iz cijele regije – Vlatko Stefanovski, Amira Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massimo koji će od 23. do 26. rujna održati četiri nezaboravna koncerta.

Novi festival rađa se u organizaciji Music Timea, a ideju je u suradnji s gradom Vrsarom odlučio provesti Tomislav Kašljević koji ističe kako se radi o jedinstvenom događaju na zaista jedinstvenoj lokaciji.
“Nakon što sam vidio to impresivno mjesto znao sam da tamo moramo napraviti festival. Ideja je svakako da dovedemo najbolja regionalna glazbena imena i mislim da smo u tome i uspjeli” – rekao je Tomislav Kašljević i najavio da festival otvara Vlatko Stefanovski 23. rujna. Nakon njega u kamenolom Mantraker dolazi neponovljiva kraljica sevdaha Amira Medunjanin 24. rujna.

Slovenska jazz atrakcija Perpetuum Jazzile jedna je od najpoznatijih i  najspektakularnijih vokalnih grupa na svijetu, a u Vrsar stižu 25. rujna. Festival u kamenolomu će zatvoriti trenutno jedan od najvećih muških vokala u regiji – Massimo koji natupa 26. rujna.

Inače, Vrsar s ponosom nosi ime “kiparski grad”, a u zapuštenom kamenolomu Montraker se svako ljeto od 1991. godine održava istoimena ljetna kiparska škola koja počinje u prvom  tjednu mjeseca rujna. Skulpture iz prijašnjih radionica u Montrakeru mogu se vidjeti na plažama, autokampovima, vrsarskoj rivi i u gradskim parkovima. Iz vrsarskog kamenoloma vadio se nadaleko poznati Vrsarski kamen, od kojega su građene mnoge najznačajnije zgrade u Veneciji. Kamenolom Montraker nalazi se na poluotoku sjeverozapadno od starogradske jezgre Vrsara (sa sjeverozapadne strane crkve i stare benediktinske opatije svete Marije) te je svojom veličinom, lokacijom i povijesnim značenjem zasigurno najvažnije nalazište kamena na Vrsarštini.

Ulaznice za koncert možete pronaći od 1. rujna u sustavima Eventim, Entrio i Mojekarte.hr. Cijena za Stefanovskog i Amiru je 170 kuna, za Perpetuum Jazzile 210 kuna, a za Massima 190 kuna.

Foto: Vedran Levi