Stigao finalni trailer za novi film o Jamesu Bondu
1. rujna 2021.
Music Box (11078 Članci)
Podijeli

Stigao finalni trailer za novi film o Jamesu Bondu

Finalni trailer najavljuje da je čekanje konačno gotovo. Trailer je posvećen ulozima, intrigama, epskoj Bond akciji i predstavljanju vrhunskog događaja u kino dvoranama. “Za smrt nema vremena” je nezaobilazno posljednje poglavlje Craigovog 007 – svaka misija vodila je ka ovoj!

U ovom nastavku Bond je napustio aktivnu službu i uživa u mirnom životu na Jamajci. Njegov mir je kratkotrajan kada se pojavi njegov stari prijatelj Felix Leiter iz CIA-e koji traži pomoć. Pokazalo se da je misija spašavanja otetog znanstvenika daleko podmuklija nego što se očekivalo, što je odvelo Bonda na trag tajanstvenog zlikovca naoružanog opasnom novom tehnologijom.

Snimanje novog filma odvijalo se na lokacijama u Londonu, Italiji, Jamajci te u Norveškoj. Producenti filma izrazili su svoje zadovoljstvo s činjenicom da se Bond vraća na Jamajku, na mjesto na kojem je Fleming stvorio legendarnog agenta.

Film dolazi u kina 30. rujna 2021.

ZANIMLJIVE ČINJENICE O JAMES BONDU

1. Možda sagu o Bondu smatrate jednom od najpopularnijih filmskih franšiza svih vremena, ali zapravo su ti kultni filmovi temeljeni na knjigama. Lik je stvorio novinar i autor Ian Fleming, a njegov prvi roman Casino Royale objavljen je 1953. godine.

2. Naziv ‘James Bond’ zapravo je preuzet iz knjige za promatranje ptica koju je Ian Fleming imao pri ruci kada je u potrazi za imenom “što je moguće svjetovnije” – britanski heroj dobio je ime po ornitologu dr. Jamesu Bondu.

3. Jedan od raznih špijuna na kojima je Fleming zasnovao svog protagonista bio je engleski polimatist iz 16. stoljeća John Dee. Dee bi potpisao svoja pisma kraljici Elizabeti I. znakom ‘007’ kako bi označila da su ona samo za njene oči.

4. Daniel Craig bio je prvi Bond mlađi od samog serijala.

5. U romanima je James Bond postao 007 u 38. godini. Od raznih glumaca koji su igrali tu ulogu, Daniel Craig jedini je stekao status ’00’ u istoj dobi.

Foto: Nicola Dove