Uskoro izlazi limitirano kolekcionarsko izdanje albuma “Imagine” Johna Lennona
1. rujna 2021.
Music Box (10587 Članci)
Podijeli

Uskoro izlazi limitirano kolekcionarsko izdanje albuma “Imagine” Johna Lennona

Album “Imagine” jednog od najpopularnijih i najboljih glazbenika svih vremena, Johna Lennona, slavi 50. rođendan, a tim povodom Capitol i UMC pripremaju posebno limitirano kolekcionarsko izdanje.

10. rujna objavit će se posebni dvostruki bijeli vinil na kojem će se naći cijenjeni 2018 Ultimate Mixa albuma “Imagine” koji je radio inžinjer Paul Hicks pod budnim okom Yoko Ono. Album će se naći na prvom vinilu, a na drugom će biti demo snimke sa snimanja albuma. Ove demo snimke dočarat će kako je nastao i kako se snimao ovaj legendarni album, ali i uvesti slušatelja u evoluciju, odnosno napredak pjesama, od sirovih snimaka do finalnog proizvoda. U pitanju su demo snimke skoro svake pjesme albuma, uključujući “Gimme Some Truth (Take 4)”, “Oh My Love (Take 6)” i rana verzija pjesme “Oh Yoko” skinuta s proba za Bed Peace snimkenih na Bahamima.

Otkako je objavljena 8. rujna 1971., pjesma “Imagine” s istoimenog albuma postala je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih pjesama u povijesti glazbe, neizbrisiva melodija poznata diljem svijeta bez obzira na kojem jeziku se interpretirala.

„Zamislite da je stvorena s ogromnom ljubavlju i brigom za djecu svijeta. To je vrlo, vrlo snažna pjesma. Mislim da je vrlo zanimljivo što je još uvijek prisutna i još uvijek daje moć ljudima. I jako sam sretna zbog toga. Nadam se da ćete uživati”, rekla je Yoko Ono Lennon.

U posljednjih pet desetljeća “Imagine” je opstala kao bezvremenska globalna himna, kolektivna molitva koja ujedinjuje svijet pjesmom i maštom; pružanje utjehe u teškim vremenima i jedinstva, nade i sreće u drugima. To je bilo posebno vidljivo na svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine, gdje je pjesmu ponovno zamislio poznati skladatelj Hans Zimmer za više stotina milijuna ljudi diljem svijeta.

Album se već može prednaručiti na web stranici Abbey Road Studios po cijeni od 34,99 funti.