Legendarna ABBA objavila dvije nove pjesme te najavila novi album i revolucionarni koncert
2. rujna 2021.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

Legendarna ABBA objavila dvije nove pjesme te najavila novi album i revolucionarni koncert

Došao je trenutak koji smo svi željno iščekivali, ili barem oni koji smatraju grupu ABBA najboljom ili jednom od najboljih pop grupa svih vremena.

Vratili su se Agnetha, Björn, Benny i Anni-Frid, vratila se ABBA! Za sada s dvije potpuno nove pjesme “I Still Have Faith In You” i “Don’t Shut Me Down”, a uskoro i s cijelim novim studijskim albumom koji će se zvati “Voyage”. Obje pjesme napisao je muški dio grupe, kao što je to slučaj i s cijelom diskografijom ovog enormno popularnog benda. Ovaj cijeli projekt nazvali su ABBA Voyage, a osim novog albuma sastoji se i od revolucionarnog kocnerta. Nevjerojatno, ali istinito, ABBA će se vraitti na pozornicu, ali kao hologram, no u pratnji deseteročlanog benda koji će svirati uživo u prilagođenoj areni u Olimpijskom parku Queen Elizabeth u Londonu.

“Nijedan povratak ne bi bio potpun bez nove glazbe”, kažu, stoga su prva dva singla već dostupna na svim streaming servisima diljem svijeta, a album se već može prednaručiti na njihovim web stranicama. Odnedavno su aktivirali novu web stranicu s mogućnosti prijave na ekskluzivne vijesti, a oni koji su se prijavili dobili su mailom mogućnost prvokupa albuma i ulaznica za koncert. Oni koji prednaruče album do 4. rujna u 12 sati po britanskom vremenu moći će prvi kupiti ulaznice 48 sati ranije, od 5. rujna u 10 sati isto po britanskom vremenu. Svi koji su se prijavili na njihove vijesti dobili su poseban kod s kojim mogu dobiti ekskluzivno pravo kupnje.

Nova ABBA zvuči kao ABBA, produkcijski prilagođena današnjem vremenu, ali zvukovno dosta slična onoj staroj grupi ABBA. Za to su se pobrinuli Björn i Benny koji su i dio live stream videa koji je pokrenut na njihovoj YouTube stranici, a u kojoj možemo vidjeti ekskluzivne intervjue s njima, snimke sa snimanja pjesama, te arhivske snimke. U videospotu za pjesmu “I Still Have Faith In You” možemo vidjeti i kako će izgledati hologramski, odnosno CGI koncert. Na publici je da takav “koncertni” povratak popularnih Šveđana odobri ili odbije. Osobno sam više za nove pjesme grupe ABBA, odnosno audio, a ne video doživljaj jer on neće biti potpun. Kako god bilo koncert je zakazan za 27. svibnja 2022. godine.

Foto: YouTube Screenshot