Ivan Kapec 5tet dolazi u Centar za kulturu Novi Zagreb
4. rujna 2021.
Music Box (9471 Članci)
Podijeli

Ivan Kapec 5tet dolazi u Centar za kulturu Novi Zagreb

Centar za kulturu Novi Zagreb donosi bogati program „Dana MO Remetinec“ u sklopu kojih se održava jazz koncert Ivana Kapeca i njegovog kvinteta, 10. rujna u 20:30 sati na terasi Centra za kulturu Novi Zagreb.

Ivan Kapec, zagrebački jazz gitarist i skladatelj, okupio je vrsne jazz glazbenike mlađe generacije: Mario Bočić – saksofon, Šimun Matišić – vibrafon, Hrvoje Kralj – kontrabas i Borko Rupena – bubnjevi, znane već publici iz bendova (Mary May, Big band HRT-a, Harlequin Art Collective itd.).

Kapec objavljuje svoj peti solo album „Crta“ kojem prethode Lancun (2001), Bava (2003), Time traveling (2014) i Razor (2017). U posljednje vrijeme Ivanove aktivnosti vezane su za grupu Kozmodrum, suradnju s pjevačicom i autoricom Majom Posavec te vođenje glazbenog kolektiva Sunrise Session. Kvintet će svirati uglavnom skladbe napisane za album “Crta” koji je izvrsno prihvaćen i od publike i od kritike. Pojam „crta“ aludira na prostor-granicu. U trenucima sveopće fuzije glazbenih stilova, a zahvaljujući visokoj tehnologiji, došlo je do rušenja granica (crte) između glazbenih stilova i shodno tome njihovom nestajanju. Album otkriva čežnju za jednostavnošću melodije, poštivanju prirodne dinamike akustičnih pojava i elementarnu komunikaciju sa slušateljima. Album je snimljen u glasovitom studiju Artesuono u Udinama u Italiji krajem srpnja prošle godine. Snimanje, miksanje i mastering, tj. glazbenu produkciju napravio je Stefano Amerio, inače redoviti suradnik diskografske kuće ECM, odnosno njezinog producenta Manfreda Eichera. U tom studiju nedavno su snimali glazbenici kao npr. Eivind Aarset, Gary Peackok i Enrico Rava. Ploča je tiskana u znamenitoj tiskari Record Industry u Haarlemu, u Nizozemskoj čije usluge koriste mnoge jazz etikete.

Ulaz je SLOBODAN, uz obaveznu prijavu na mail: marketing@czk-novi-zagreb.hr zbog ograničenog broja sjedala, a sukladno propisanim epidemiološkim mjerama. U slučaju kiše koncert će se održati u velikoj dvorani Centra.

Foto: Vesna Zednik