Valentino Bošković upravo objavio narančasti LP album sa sličicama “Velika Praska”
6. rujna 2021.
Music Box (10004 Članci)
Podijeli

Valentino Bošković upravo objavio narančasti LP album sa sličicama “Velika Praska”

Album “Velika Praska” prvog bračkog astronauta iz 17. stoljeća, Valentinota Boškovića dobila je svoje LP izdanje, i to kao album sa sličicama!

U izdanju Mudrog brka, “Praska” je otisnuta na ekskluzivnom narančastom vinilu, a unutarnji omot je zapravo album sa samoljepljivim sličicama koje pričaju priču o “svemirskom carstvu” Valentinota Boškovića. Likovi i motivi iz Valentinotove pjesmarice, od don Sandrota preko Koneri Šona do Briana Maya, završili su kao likovi na samoljepljivim sličicama koje će se lijepiti u posebno dizajniranom unutarnjem omotu ploče.

“Bolje završit na ploči nego pod pločom”, izjavili su Branko Dragičević i Josip Radić, službeni biografi bračkog astronauta koji se lansirao u Svemir 1646. sa svemirske postaje na Vidovoj gori.

Za realizaciju te ideje i opremu albuma zaslužni su Kazinoti&Komenda: “Iako nam nije praska dizajnirati omote vinila, čast nam je što su nam Branko i Josip ukazali povjerenje da to napravimo. Namučili smo se, ali je vrijedilo za pravu stvar, a to je inovativan vid reprodukcije glazbe na ploči, oliti vinilu. S guštom ćemo bacit svoje stare fonografe u smeće i priključit se revoluciji u slušanju i poimanju glazbe!”.

“Velika je stvar što je Velika praska izašla na velikoj ploči i velika nam je čast da smo imali veliku priliku predstaviti velikana bračke astronautike”, rekao je Mudri Brk.

Nakon začudnih, ali hvaljenih „VSSR-a“ i „Marsovske Listine“ te kompilacije „Vodič kroz galaksiju za redikule“, album “Velika Praska” sniman je od 2018. do danas, u dvije različite kuće uz dvije različite rijeke, Mrežnicu i Kupu. Sve su snimili i smislili Branko Dragičević i Josip Radić, uz suradnju sa Sašom Antićem i TBF-om na pjesmi „Adio Trafikonte“ koja zatvara album koji je izvorno objavljen krajem 2020. godine te donosi deset pjesama. “Velika Praska” je besplatna, kao i cijeli Svemir. Album je ove godine bio nominiran i za album godine na nezavisnoj glazbenoj novinarskoj nagradi “Rock&Off”.

LP “Velika Praksa” dostupan je u knjižari Rockmark (Ulica Hrvatske Bratske Zajednice 4, Zagreb) i putem njihovog webshopa. Ostalo je još samo nešto manje od 25 godina do koncerta, za koji kartu možete kupiti ovdje.