ABBA po prvi put u top 10 britanske liste singlova nakon skoro 40 godina
12. rujna 2021.
Music Box (10268 Članci)
Podijeli

ABBA po prvi put u top 10 britanske liste singlova nakon skoro 40 godina

Veliki povratak grupe ABBA nestrpljivo su iščekivali i najveći obožavatelji benda, ali i oni manje veliki obožavatelji jer je riječ o grupi koju su doslovno svi voljeli, a vole je i danas.

Dvostruki singl “I Still Have Faith In You/Don’t Shut Me Down” nedavno je objavljen i najavio je novi studijski album legendarnih Šveđana. Njihova popularnost nije splasnula niti danas što potvrđuje podatak da su se vratili u top 10 britanske liste singlova nakon skoro 40 godina.

Pjesma “Don’t Shut Me Down” ušla je odmah na deveto mjesto, a zadnji put kad se to dogodilo bilo je u siječnju 1982. godine. Pjesma je u prvom tjednu imala 2.3 milijuna streamova samo u Velikoj Britaniji i drugi je singl s najviše preuzimanja u sedam dana. Ujedno je to njihov dvadeseti top 10 singl karijere.

Druga pjesma “I Still Have Faith In You” završila je odmah na 14. mjestu. Oba ova singla ponovno su evocirala neke uspomene zbog kojih svijet opet grli Šveđane. I to do te mjere da je njihov album najvećih hitova “Gold”, drugi najprodavaniji album svih vremena u Britaniji, došao u top 5 liste albuma po prvi put nakon kolovoza 2008. godine.

Novi album grupe ABBA, “Voyage”, bit će objavljen 5. studenog i već je srušio rekord Universal Musica u Velikoj Britaniji kao najprodavaniji album svih vremena u pretprodaji.

Foto: Baillie Walsh