“Lažu fotografije”, novi singl Gibonnija s hvaljenog albuma “U po’ ure”
28. rujna 2021.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

“Lažu fotografije”, novi singl Gibonnija s hvaljenog albuma “U po’ ure”

Gotovo šest mjeseci od izlaska prvog singla “Kiša”, koji je od prvog emitiranja do danas i dalje jedna od najemitiranijih pjesama u eteru domaćih radio stanica, ali i onih u cijeloj regiji, Gibonni danas objavljuje drugi singl sa aktualnog EP-a “U po’ ure”.

Radi se o pjesmi “Lažu fotografije” koja je sudeći po dosadašnjim reakcijama publike i glazbene kritike, već prepoznata kao jedna od najistaknutijih na aktualnom EP-u i prvi izbor za nasljednicu super-uspješne “Kiše”. I sam Gibonni kaže da mu je pjesma, nastala na Korčuli, jedna od najdražih na ovom izdanju, a na njoj su se kao gosti pridružili istaknuti instrumentalisti, jazz pijanista Matija Dedić i gitarista Yogi Lonich, te Simfonijski orkestar HRT-a.

Novi singl, dobio je i svoje prateće video izdanje, sjajan spot nastao po Gibonnijevoj ideji, a koji kao redatelj potpisuje Filip Filković Philatz, koji je sa Gibom već surađivao na nekoliko video spotova.

“Lažu fotografije’ je jedna od onih pjesama koja, bar na tren, zaustavlja svijet oko vas i kojoj ćete se vraćati i slušati ju iznova, da bi svaki put otkrili neki novi detalj, instrumentalnu minijaturu, sliku ili stih, baš kao i u pratećem video spotu. Albumom ‘U po’ ure’ možete slušati na svim vodećim streaming servisima, a osim na CD-u, uskoro će ovaj Gibonijev EP biti objavljen i na vinilu.