Riječka kantautorica Mirna najavila koncertnu promociju albuma “Posljednji trend”
2. listopada 2021.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

Riječka kantautorica Mirna najavila koncertnu promociju albuma “Posljednji trend”

Kada se prvi put pojavila na glazbenoj sceni MIRNA je kroz svoj debi album “Snovi” gazila dobro utabanim stazama radiofoničnog popa, a sam album izbacio je zapažene singlove “Snovi”, “Odvedi me”, “Tvoja laž”, “Sami”, “Nisi sam”

Kada je došlo vrijeme za drugu ploču, odlučila je napraviti u-turn u malo težu, prljaviju stranu pop/rocka te raštimanog garagea zvuka. U novim pjesmama čuje se nešto rockabillyja, malo hippie prizvuka, blues i cow punka, surfa, njenih idola poput Kinksa ili nešto mračnijih Velvet Undergrounda te općenito 60’s i 70’s utjecaja koji je na nju prenio otac, također glazbenik. Osim toga, novi album nosi i eho snažnih garage žena poput Holly Golightly, Best Coast, Ex Hex, Sleater-Kinney i Courtney Barnett.

“Žešći zvuk rocka došao mi je prirodno, u toj se glazbi osjećam najugodnije i kao doma.”

Kako bi ulovila željeni zvuk oko kojeg će snimiti novi album, za pitanje produkcije angažiran je jedan od najtraženijih producenata mlađe generacije –Mark Mrakovčić koji je isporučio sjajan posao, mnogo distorziranih vokala i glasnih gitara.

Svih dvaneaest pjesama Mirna je napisala sama, a njihove su teme intimne i prate unutarnje stanje kantautorice koje je određeno aktualnim trenutkom. Neke od njih, direktno se obraćaju društvu odnosno vremenu u kojem živimo, neke su mračnije dok druge pozivaju na zabavu i veselje kao u posljednjem skinutom singlu “Idemo van”.

Uz spomenuti “Idemo van”, album je iznio još četiri singla “Draga moja” (feat. Ivana Kindl), “Usne grizem”, “Strašila” i naslovni “Posljednji trend”

Posljednji trend objavila je Croatia Records, a osim u webshopu i shopu, možete ga naći i slušati na svim streaming servisima od Deezera do Spotifyja i YouTubea.

Koncertna promocija “Posljednji trend” održat će se u petak 8.10 u Tvornici kulture u petak 8. listopada s početkom u 21 sat. Ulaz je bestplatan, ali zato obavezno morate predočiti C-ovid putovnicu ili negativan PCR testa.

Foto: Ira & John