IZVJEŠĆE/FOTO: Život je divan uz Valetudo
9. listopada 2021.
Vedran Levi (37 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Život je divan uz Valetudo

U sklopu Good Food festivala u petak, 8.listopada, u Dubrovniku smo imali prilike iskusiti dobitnu kombinaciju roštilja, craft piva i dubrovačke grupe Valetudo.

Nastup su pripremili u dva seta, prvi laganiji za zagrijavanje i drugi brži u reggae/funky ritmu po kojem je bend poznat. Svirka je počela oko 21 sat, a uz stanku od pola sata završila je oko 23:30, bez obzira što je publika tražila još jedan bis.

Foto: Vedran Levi

Kako je ove sezone Dubrovnik ostao zakinut za neka poznatija imena hrvatske i regionalne scene publika je prigrlila svaki koncert koji joj se ponudio. Atmosfera je bila rasplesana i raspjevana, što je još jednom pokazalo kako se u ‘Gradu’ prati njihov autorski rad.

Kraj je dočekan riječima tete Marilke „…život je divan, ti pametna glavo…“ nakon čega je pjevač Srđan Obad dijelio ‘putovnice’ njihovog novog albuma „Pasaporat“. Valetudov treći album za razliku od prethodna dva, objavljen je u digitalnom obliku. Uz osam novih pjesama on omogućava i slobodan ulaz na promotivne koncerte.

Foto: Vedran Levi

Vikend za Valetudo još nije gotov jer ih u nedjelju, 10. listopada čeka nastup na otoku Mljetu. Nakon pjesama o Lopudu i Lastovu, možda im je došlo vrijeme spjevati skladbu o još jednom otoku.

Foto: Vedran Levi