The Cure se vraćaju u Hrvatsku!
6. prosinca 2021.
Music Box (9562 Članci)
Podijeli

The Cure se vraćaju u Hrvatsku!

Giganti alternativne rock scene 𝐓𝐡𝐞 𝐂𝐮𝐫𝐞 𝟐𝟕. 𝐥𝐢𝐬𝐭𝐨𝐩𝐚𝐝𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟐. 𝐮 𝐀𝐫𝐞𝐧𝐢 𝐙𝐚𝐠𝐫𝐞𝐛 𝐨𝐝𝐫ž𝐚𝐭 ć𝐞 𝐩𝐫𝐯𝐢 𝐬𝐚𝐦𝐨𝐬𝐭𝐚𝐥𝐧𝐢 𝐤𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭 𝐮 𝐇𝐫𝐯𝐚𝐭𝐬𝐤𝐨𝐣.

Ogromna baza obožavatelja ovog kultnog benda koji ne posustaje ni u nastupima, ni u izdavaštvu ni nakon 42 godine od osnutka, napokon će doći na svoje i vidjeti dugoočekivani samostalni nastup The Curea. Zagrebački koncert dio je upravo najavljene 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐬𝐤𝐞 𝐭𝐮𝐫𝐧𝐞𝐣𝐞 𝐓𝐡𝐞 𝐂𝐮𝐫𝐞 𝐓𝐨𝐮𝐫 𝟐𝟐 na kojoj će The Cure održati 44 koncerta u 22 zemlje, a sve kao 𝐧𝐚𝐣𝐚𝐯𝐚 𝐧𝐨𝐯𝐨𝐠 𝐚𝐥𝐛𝐮𝐦𝐚 koji će donijeti novih 67 minuta The Cure zvuka.

Ovi indie rock pioniri do sada su objavili 13 studijskih albuma, više od 40 singlova, njihovi albumi su prodani u 30 milijuna kopija, a tu je i niz live albuma, soundtrackova, posebnih izdanja… The Cure je svojom glazbom obilježio živote generacije obožavatelja, a iako ih je teško svrstati u pojedinačan glazbeni žanr, utjecali su na formiranje nekolicine njih kao što su goth rock, new wave i post-rock. U 2019. pet članova The Curea svečano su primljeni u Rock & Roll Hall of Fame.

The Cure je oformljen 1978. godine u gradu Crawley u Engleskoj, a od prvog koncerta te iste godine do sada odsvirao je više od 1 500 koncerata. Upravo su živa svirka i direktan kontakt s publikom ono što The Cure radi najbolje. Tako su i prije dvije godine od NME-ja proglašeni najboljim festivalskim headlinerima, što samo dokazuje njihovu ljubav prema pozornici. The Cure Euro 2022 turneja bit će prva nakon koncerata održanih 2019., godini u kojoj su slavili 40 godina postojanja, te 30 godina od izlaska kultnog albuma “Disintegration” s kojim su osigurali titulu jednog od najboljih britanskih bendova u posljednjih 50 godina. Iste godine, nakon festivalske turneje od tri mjeseca, održali su epski trosatni koncert u Mexico Cityju.

U Areni Zagreb nas tako očekuje punih 135 minuta čiste The Cure koncertne energije i zanosa, kojoj će prethoditi nastup predgrupe The Twilight Sad.

Ulaznice su u prodaji od četvrtka, 9. prosinca putem Eventim.hr sistema i na prodajnim mjestima Eventima. Cijene ulaznica kreću se od 175 do 650 kuna.