FOTO: Josipa Lisac priuštila još jedan impresivan koncert za Karla Metikoša
20. prosinca 2021.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

FOTO: Josipa Lisac priuštila još jedan impresivan koncert za Karla Metikoša

Josipa Lisac, naša najveća glazbena umjetnica, održala je u nedjelju 20. prosinca fantastičan i tradicionalan koncert posvećen Karlu Metikošu, pred rasprodanim auditorijem koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Kraj svake sezone Josipa Lisac i njezin bend dočekuju velikim zagrebačkim koncertom u čast Karla Metikoša, od čije se prerane smrti ovog prosinca obilježilo 30 godina. Taj poseban naboj osjetio se među publikom jer je nastup bio rasprodan gotovo 20 dana ranije, ali i na pozornici Lisinskog s koje je Josipa isporučila nevjerojatno nadahnutu svirku u trajanju od gotovo dva i pol sata.

Foto: Vedran Metelko (Ravno do dna)

Nastup kratkog filma o Karlu koncert je otvorio pijanist Zvjezdan Ružić, kojem se pri kraju pridružila Josipa kako bi izveli predivnu “Da li sam ti ikad rekla da te volim”, koja je nedavno objavljena kao singl. Nakon emotivnog Josipinog pozdrava velikoj Gabi Novak u publici, krenuo je set u kojem je se mjesta našlo za najveće radove iz impresivne karijere duge više od pola stoljeća. “Što me čini sretnom”, “O jednoj mladosti”, “Dok razmišljam o nama”, “Magla”, “Danas sam luda”, “Hir hir hir”, prearanžirana “Sreća” koju inače rijetko izvode, “1000 razloga”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Boginja”, “Ispočetka” i mnoge druge nosile su set koji je do savršenstva usvirao Jospin moćni bend u sastavu Elvis Penava, Borna Šercar, Toni Starešinić i Davor Črnigoj.

Foto: Jure Utek

Prvi idući Josipin koncert planiran je 13. siječnja u sinagogi u Novom Sadu, u sklopu Europske prijestolnice kulture 2022.

Foto: Vedran Metelko (Ravno do dna)/Jure Utek