Davor Gobac, njegov sin Vili i Srđan Sekulović Skansi predstavili eksplozivni R’n’R projekt Vili & DeBili
6. siječnja 2022.
Music Box (11070 Članci)
Podijeli

Davor Gobac, njegov sin Vili i Srđan Sekulović Skansi predstavili eksplozivni R’n’R projekt Vili & DeBili

U posljednjim satima 2021. godine ljubitelji rock glazbe dobili su pod bor jedan eksplozivni novogodišnji poklon – Vili & DeBili, tročlani glazbeni sastav koji čine Davor Gobac, njegov sin Vili i Srđan Sekulović Skansi.

Bend je nastao u doba sveopćeg lockdowna i najstrožih covid mjera pa su i svih sedam pjesama s prvog im albuma “No. 1” snimali s maskama na licima i propisanoj distanci. Prateći video, objavljen ‘u komadu’, doduše sugerira drukčije, ali isti je nastao nakon popuštanja mjera pa je u skladu s istima. Četiri od sedam pjesama autorski potpisuje Dado Gobac, Vilijeva je ‘Psiho’, a ‘Poslić’ je obrada pjesme ‘Act Naturally’ country legende Bucka Owensa, koju su u svom repertoaru imali i The Beatlesi. Aranžmani su rezultat bendovskog rada, osim ‘Udari glavom’ i ‘Ringišpil’, gdje aranžman, kao i produkciju cijelog albuma “No. 1” potpisuje Skansi.

Gitara & vokali (Dado Gobac), bas (Skansi), bunjevi & vokali (Vili Gobac), u kompaktnoj r’n’r ‘trojka’ formaciji pod imenom Vili & DeBili, u sedam britkih i žestokih pjesama, energično i suvereno kombinira punk rock, blues rock, garage rock, country rock i power pop zvuk new vawea. Prateći video još dodatno vizualno utvrđuje glazbene temelje novog benda na sceni, koji će definitivno u godini pred nama, biti prava klupska koncertna atrakcija!
“Vili & DeBili simpatičan je off projekt koji je tijekom par tjedana u prvom lockdownu zbližio drugare raznih generacija (Vili-26, Dado-57, Skansi-48). Neopterećeni bilo kakvim ciljevima, istresli su iz sebe kratkosvirajući materijal jako uživajući pritom. Kad je već bilo tako, zaigrali su se do kraja pa snimili kompletan album i u video zapisu, uz veliku pomoć gospona Gorana Berovića. Ako mene pitate, čisti gušt.” – rekao je Skansi, Dado se nadovezao: “Slušajte rokenrol o kojem niste ni snili, za vas sviraju Vili & DeBili!”, a Vili, u pravom Gobac stilu, iskreno kaže: “Bilo mi je super raditi s tatom i sa Skansijem jer ja volim svoja dva debila.”

Spontano okupljanje trojice glazbenika rezultiralo je s 18’50” čistog rocka namijenjenog maksimalnom uživanju, stoga, uživajte u albumu “No. 1” od danas na Deezeru i YouTubeu, a uskoro i na svim ostalim (naj)boljim platformama.

Popis pjesama:
1. Polako
2. Poslić
3. Preko mreže
4. Udari glavom
5. Preko mreže
6. Ringišpil
7. Blue Moon