Norveška glazbenica AURORA za album “The Gods We Can Touch” inspiraciju pronašla u mitologiji
22. siječnja 2022.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Norveška glazbenica AURORA za album “The Gods We Can Touch” inspiraciju pronašla u mitologiji

AURORA, norveška glazbenica i autorica pjesme „Runaway“ koja je osvojila TikTok platformu, predstavila je iščekivani novi studijski album naziva „The Gods We Can Touch“!

Ovo elegantno, ali provokativno izdanje, kakvim ga sama opisuje, isprepliće motive ljubavi, srama, požude i morala i to sagledane kroz – prizmu grčke mitologije. Na albumu se nalazi 15 pjesama od kojih svaka od njih, kroz simboliku mitologije, predstavlja grčko božanstvo.

„Duhovna vrata između ljudi i bogova jako su zamršena tema. U pravim rukama vjera može postati nešto najljepše, brižno i toplo, dom u pogrešnim može postati svjetionik rata i smrti. Oduvijek sam puno razmišljala o tumačenju prema kojem smo svi rođeni nedostojni te da se, kako bismo dokazali suprotno, moramo suzdržavati od sila koja nas zapravo ljudskim bićima. Ne savršenima, ne bez mana, jednostavno – ljudskima. Možemo li pronaći božansku moć u nama samima dok smo zavedeni čudima sveta? Meso, voće i vino. Mislim da je to ono što me intrigira kod grčkih božanstava; bogova iz antičkog svijeta. Savršeno nesavršenih. Gotovo odmah do ljudi. Poput bogova koje možemo dotaknuti”, opisala je AURORA svoje najnovije izdanje.

Kao sjajan primjer kako je kroz svoj poseban izričaj glazbenica spojila glazbu i motive iz mitologije može poslužiti i njeno je objašnjenje singla „Giving In To The Love“ koji je prethodio albumu, a inspiriran je mitom o Prometeju: „Razmišljala sam o tome kako je ukrao vatru i stvorio ljude. Imam osjećaj da nekad zaboravimo kako smo živa stvorenja, sposobna stvoriti puno prekrasnih stvari. Naša opsjednutost ljepotom tjera nas da zaboravimo i umanjimo vatru koja je u nama, našu unutarnju snagu koja je najvažniji dio nas.“

U pripremi je europska turneja na kojoj će publika imati priliku nove pjesme čuti uživo. Prvi najavljeni susret s publikom trebao bi biti već sredinom veljače u Milanu, a koncertno putovanje nastavlja se u gradovima poput Pariza, Berlina i Londona.

Svestrana kantautorica i producentica, svoj je debitantski EP objavila 2015. godine, a do danas je ostvarila više od dvije i pol milijarde streamova na Spotifyju, dok su se njeni albumi globalno prodali u više od milijun primjeraka. Pjesma „Runaway“, koju je napisala s 12 godina, bila je velika inspiracija Billie Eilish, a našla se i na Spotify Global Top 20 ljestvici.