Marko Louis  pjesmom “Dude” popratio izlazak filma “Nečista krv” na Netflixu
25. siječnja 2022.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Marko Louis pjesmom “Dude” popratio izlazak filma “Nečista krv” na Netflixu

Inspirirana tradicijskom pjesmom “Dude mori, dude”, interpretacija Marka Louisa oduševljava nježnim a moćnim vokalima.

Nakon velikog uspjeha pred srpskom i regionalnom publikom film „Nečista krv – Grijeh predaka“ („Bad Blood“), u režiji Milutina Petrovića i produkciji This and That Productions, nastavlja svoj život na popularnoj platformi za filmove i serije Netflix. Ovo filmsko ostvarenje, po adaptiranom scenariju Voje Nanovića, a bazirano na djelima Bore Stankovića, prvi je film na srpskom jeziku koji je otkupio Netflix. Film će biti dostupan na teritorijima centralne i istočne Europe, kao i Turske, u sljedeće dvije godine na ovoj platformi.

Kompanije Mascom i Tin Drum Music s velikim oduševljenjem su započele suradnju s This and That Productions na realizaciji albuma s pjesmama iz filma i pjesmama koje su inspirirane muzikom iz filma „Nečista krv – Greh predaka“ („Bad Blood“). Autor originalne muzike je jedan od najtalentiranijih suvremenih skladatelja Aleksandar Ranđelović. Njegove živopisne kompozicije su modernizirane i bit će dio budućeg albuma s pjesmama inspiriranim originalnom muzikom iz ovog filmskog ostvarenja.

Na dan premijere filma na Netflixu, izdavačka kuća Mascom objavila je prvu pjesmu pod nazivom „Dude“, koju je otpjevao jedinstveni Marko Louis.
„Zadovoljstvo mi je što sam dio ovog fenomenalnog projekta, albuma s pjesmama koje su inspirirane muzikom iz filma „Bad Blood / Nečista krv“. Prva u nizu je pjesma „Dude“ i vjerujem da će vam se dopasti“, kratko je izjavio Marko Louis tijekom snimanja prvih kadrova za video spot koji će pratiti spomenutu pjesmu.

Film „Nečista krv – Greh predaka“ u kinima je pogledalo više od 100,000 ljudi, a okrunjen je i mnogim filmskim priznanjima – najbolji film po izboru publike na 28. Europskom filmskom festivalu Palić, prva nagrada na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu pripala je ekipi filma, specijalna nagrada za izuzetno glumačko ostvarenje dodijeljena je Feđi Štukanu za ulogu Kolja u filmu „Nečista krv – Greh predaka“ na 56. Filmskom susretu u Nišu.

Muziku i aranžman potpisuju zajedno Aleksandar Ranđelović i Marko Louis inspirirani tradicionalnom pjesmom “Dude mori, dude”, a tekst refrena je napisala Maja Radivojević.

„Pjesma „Dude“ je jedna od najljepših koje sam do sada otpjevao… Naježim se kada poslije melankolične strofe eksplodira emotivan refren. Bio je veliki izazov raditi na ovoj pjesmi koja izlazi na dan premijere filma „Nečista krv (Bad Blood)“ na Netflixu. Zadovoljstvo mi je da sam surađivao sa skladateljem Aleksandrom Ranđelovićem koji je autor originalne muzike za ovaj film. Drago mi je što sam dio ovog fenomenalnog projekta,“ izjavio je Marko Louis.

Pjesmu prati odličan video spot u kome je izvođenje pjesme u rustičnom interijeru, prožeto kadrovima iz filma „Nečista Krv – Greh predaka (Bad Blood)“. Video spot je režirao mladi redatelj Rennè Miskolci poznat po video radovima za bendove kao što su Prti Bee Gee, Bad Copy, Kanda Kodža i Nebojša…

Foto: Renato Miskolci