Zalagasper šalju ljubavno pismo u obliku pjesme
14. veljače 2022.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Zalagasper šalju ljubavno pismo u obliku pjesme

Jedan od najhvaljenijih glazbenih dua na našim prostorima, zalagasper, vraća se u najčišćem indie-pop obliku – novom pjesmom koju predstavljaju na Valentinovo. Najnoviji singl „love letter“ upravo je ono što i naslov daje naslutiti: ljubavno pismo u obliku pjesme.

Upravo predstavljeno glazbeno ljubavno pismo u jednakoj mjeri slavi i romantični i glazbeni odnos Zale i Gašpera:

„Iako smo zajedno četiri godine, nismo nikad jedno drugom napisali ljubavno pismo. U pjesmi ‘love letter’ prisjećamo se onih prvih trenutaka kada je svaki dodir električan i svaki pogled pun emocija, te analiziramo kako su nas ti osjećaji doveli do sadašnjosti, kada naša veza predstavlja zaklon, stabilnost i nešto što jako cijenimo. Naš odnos je jako isprepleten s glazbom koju stvaramo, pa svoju ljubav doživljavamo kao umjetničko djelo koje nadopunjujemo i kojem se cijelo vrijeme divimo.“

Nova pjesma oduševit će vjerne obožavatelje ljubljanskog dua time što sadrži glavne elemente zbog kojih su se zaljubili u Zalu i Gašpera: Gašperov senzualni elektronski pop i Zalin nježan glas koji pleše na granici između pjevanja i pričanja priča. Popratni spot svoju je uobičajenu razigranost zamijenio smirenošću i zrelošću te tako pjesmi i njezinoj poruci dao prikladan vizual.

Novi singl naći će se i na istoimenom albumu čiji se izlazak očekuje krajem svibnja, a na kojemu će se naći i dosad predstavljene pjesme „origami“ i „xoxo“, ali i mnogo drugih glazbenih poslastica i iznenađenja koje zalagasper planira otkriti u narednim mjesecima.

Zalagasper su svoj singl prvijenac „valovi” objavili 2017. godine; pjesma je ubrzo postala iznimno popularna u njihovoj rodnoj Sloveniji, a nagrađena je i cijenjenim slovenskim priznanjem „Zlata piščal“ u kategoriji „Best Song of 2017“. Nakon objavljenog EP izdanja „Štiri“, glazbenu priču nastavili su pjesmom „come to me“, njihovim prvim singlom na engleskom jeziku. Duo je u veljači 2020. godine predstavio album „4“, na kojem se našla i „Sebi“, s kojom su 2019. godine sudjelovali na Izboru za pjesmu Eurovizije. Prednarudžbe za novi album moguće su ovdje.

Foto: Urša Premik