Songkillers krajem tjedna stižu u Boogaloo
28. veljače 2022.
Music Box (11099 Članci)
Podijeli

Songkillers krajem tjedna stižu u Boogaloo

Hrvatske funk legende Songkillers će u subotu, 5. ožujka nastupiti u Boogaloou, zagrebačkom klubu u kojem su se već poprilično udomaćili. Ovom prilikom odsvirat će presjek hitova iz svoje vrlo bogate, više od 20 godina duge karijere.  

Spiritus movens i jedini stalni član Songkillersa Željko Banić Bane glazbenu je karijeru započeo početkom 80-ih u grupama „Pod Room Blues Band“ i „Zvijezde“, a početkom idućeg desetljeća okuplja se prva postava Songkillersa. Uskoro je započela višegodišnja suradnja s njihovim prijateljem Dinom Dvornikom kojem su postali prateći bend, a 1997. izdaju prvi samostalni album „Fleka“. Njihov vjerojatno najveći hit „Ni’ko kao ti“ te iste godine pokorio je sve top ljestvice, uključujući i nikad prežaljeni Hit Depo. „Malo toga ostaje“, „Medena“, „Mislima“, „Ne znam gdje sam“, „Nema vremena“, „Dao sam ti sve“, „Egoist“, „Još se ne dam“, „Ljetna kiša“, „Sreća“, „Sve si uzela“, „Tako volim što te znam“, „Ti i ja“, „Dio mene“ samo su neki od hitova „Ubijača pjesme“, nadimka koji su između ostalih dobili i zbog živopisnih improvizacija tijekom nastupa na početku svoje karijere. Posljednjih nekoliko godina rad benda je obilježila vrlo uspješna suradnja s vokalom grupe Sane, Nikolom Marjanovićem.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 60 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, na ulazu će koštati 80. Klub se otvara u 20 sati, početak koncerta očekuje se oko 21.

Foto: Mirko Mihalj