Dino Merlin ponovno osvaja regiju novim hitom snimljenim u dvije verzije aranžmana
2. travnja 2022.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Dino Merlin ponovno osvaja regiju novim hitom snimljenim u dvije verzije aranžmana

Prava glazbena zvijezda uvijek izazove euforiju kod svojih obožavatelja objavom novog materijala. A ako se radi još i o vrhunskom glazbenom umjetniku, onda publika dobije dvostruko zadovoljstvo.

Upravo zato se sarajevski glazbeni čarobnjak Dino Merlin prvim projektom u ovoj godini odlučio odužiti publici na godinama vjernosti – dvostruko. Objavio je novu pjesmu i prateći umjetnički videospot i to doslovno – duplo! Novi singl s istim tekstom dobio je dvije verzije; jednu potpuno umjetničku omotanu u ruho balade nazvanu “Krive karte”, a drugu življu, plesniju, energičniju naziva “Kako da ti kažem”. Jer, kao što kaže i sam kantautor Dino Merlin, netko ljubav i emocije proživljava sasvim romantično, a netko izgara od energije i strasti.

Priča je ovo o opraštanju i iskupljenju, priča o srušenim mostovima među ljudima, mostovima koje ponovo treba graditi.
“Najbolje govorim kad pjevam, pa je ova priča završila kao pjesma, a kako mi je ovo sve jako važno malo mi je bila jedna, pa sam napisao dvije. Nekada nam život podijeli krive karte, ali zato imamo prave ruke koje pružamo prema drugima, hrabra srca, razum, upornost, i ideje kako da se izborimo i nanovo stvaramo. Ovo je moj način da nekome ko mi je važan kažem da mi je žao, da mi je stalo i da bih volio da mi oprosti”kaže Dino.

“Imao sam sjajne saradnike na koje sam ponosan. Aranžman za ‘Krive karte’ potpisuje Marko Louis, dok je aranžman za ‘Kako da ti kažem’ napisao Baby Dooks. Scenarij i režiju za video je radio BiH režiser Edvin Kalić, direktor fotografije je Igor Lazić, kostimografiju je radio dizajner Marko Feher, a koreografiju Helena Janjušević iz Hrvatske”, istaknuo je.

Ovo mu je četvrti singl s novog nadolazećeg 12. studijskog albuma. Nakon regionalnog megahita “Mi” kojim je najavio album, preko eksplozivnog dueta “Dođi” sa Senidah te epske balade “Jedan dan, jedna noć”Dino Merlin zaokružuje svoj glazbeni pečat koji će nesumnjivo svoju potvrdu (opet) dobiti na predstojećoj svjetskoj turneji.
A dotad će, po običaju, obarati rekorde na streaming servisima svojom originalnom umjetničkom porukom zbog koje je već okićen mnogim priznanjima. No, kako on sam kaže, zanos emocija i poseban, intimni odnos s publikom njegova su najveća nagrada.

“Krive karte” već su prešle milijun i sto tisuća pregleda na YouTubeu, nalaze se na 5. mjestu YouTube trendinga, dok je druga verzija pjesme došla do pola milijuna pregleda.

Foto: Jasmin Fazlagić i Radoš Jovanović