Dimitrije Dimitrijević ovoga tjedna u Dva Osam promovira albume “Čar-pitanje” i “Zagreb Calling”
4. travnja 2022.
Music Box (10744 Članci)
Podijeli

Dimitrije Dimitrijević ovoga tjedna u Dva Osam promovira albume “Čar-pitanje” i “Zagreb Calling”

Kompilacija “Zagreb Calling: Generacija bez refrena”, izdana u svibnju 2021., okupila je na jednom mjestu deset alternativnih zagrebačkih bendova.

Reminiscirajući, svjesno ili ne, o nekim današnjim kultnim kompilacijama s ovih prostora, s diskografskom potporom Menarta i uz organizaciju idejnog začetnika ove ideje, producenta Vedrana Peternela, na ploči su se okupila mlada imena koja već neko vrijeme na kreativnoj razini čine kompaktnu skupinu glazbenika, koje bismo mogli i trebali nazivati – novom hrvatskom scenom.
Treći u nizu nastupa koji će tijekom godine bendove sa kompilacije predstaviti u DVA OSAM, nakon Ivana Grobenskog i Eine, te ŽEN, biti će onaj Dimitrija Dimitrijevića, koji je ujedno i zagrebačka koncertna promocija dugo isčekivanog vinilnog izdanja hvaljenog albuma “Čar-pitanje”.

Dimitrije Dimitrijević je kantautorski pothvat Dimitrija Simovića (basiste i pjevača grupe Igralom). Sve je započelo 2017. u Zagrebu, gdje su uz pomoć Ivana Grobenskog snimljena dva EP-a – “Južno” i “Ponestaće”. Dimitrijević je nakon toga odsvirao preko 80 koncerata s namjerom da svoj zvuk pronađe u suradnji s uvijek drugačijim muzičarima u pratnji. Tako se u sklopu ovog projekta na binama duž regije, smijenilo preko 20 različitih muzičara, što je dovelo do toga da stvoreni zvuk bude bogat i raznovrstan, te da se takav pretopi i u debitantski album “Čar-pitanje” kojeg je objavio Menart. Na albumu možete čuti svojevrsnu liriku Dimitrija Dimitrijevića praćenu elementima trip hopa, bluesa, alternative, funka, synth popa, RnBja, elektronike i ambijentalne muzike. Dimitrijević će sa svojim sedmeročlanim orkestrom, kojeg čine Sara Renar (synth, vokal), Vedran Peternel (soundscape), Viktor Slamnig (bas), Jakša Perković (gitara), Ivan Cimi Marinović (bubanj) i Leo Beslać (synth), uživo predstaviti cijeli album. Uz singlove “Lepi su dani”, “More”, “Kamen”, čuti će se i “Kovitlac” u izvedbi ekipe koja je ovu pjesmu zabilježila i na kompilaciji “Zagreb Calling”.

Vinilno izdanje će se na koncertu moći kupiti po promotivnoj cijeni. Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice. Broj ulaznica ograničen je poradi kapaciteta, zainteresiranima predlažemo da ih osiguraju u pretprodaji. Cijena ulaznice: 50 kn u pretprodaji, 60 kn na ulazu u klub.

Foto: Marina Uzelac