Bliži se romantični Uskrs uz Still Corners u Zagrebu
13. travnja 2022.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Bliži se romantični Uskrs uz Still Corners u Zagrebu

Still Corners slavit će sa svojom vjernom publikom gotovo tri godine od prethodnog susreta u Zagrebu 18. travnja 2022. u Boogaloou.

Still Corners je projekt iza kojeg se nalaze Greg Hughes i Tessa Murray, a koji sa sobom nosi milijunske brojke, što pregleda na YouTubeu, što fanova po svijetu. Njihovi utjecaji, među ostalima, obuhvaćaju bezvremenske eksperimente Vangelisa, genijalnost zvukova Ennija Morriconea, glamurozni synth-pop osamdesetih, obavijen u ruho dream-popa.

Turneja kojom će Still Corners obići Europu objavljena je na krilima albuma – “The Last Exit” – koji slušatelje vodi na hipnotičko putovanje, ispunjeno oronulim gradovima, tajanstvenim oblicima na horizontu i dugim putovanjima koja brišu granicu između onoga što je tamo, i onog čega nema. Album je u fokus dodatno dovela pandemija, kada je gotovo sve bilo prisiljeno stati.

„Uvijek postoji nešto na kraju puta, a za nas je to bio ovaj album. Naši planovi su stavljeni na čekanje – album postavljen za izdavanje, turneje, video snimanja, putovanja…godinama smo non-stop putovali, a sad smo bili prisiljeni sve zaustaviti. Mislili smo da je album završen, ali s krizom smo pronašli novu inspiraciju i počeli ponovno pisati. ” – objašnjava Tessa.

Najava premijernog koncerta Still Cornersa, u svibnju 2019. godine u Zagrebu, pokazala je veliki interes zagrebačke publike prema dream&synth pop zvuku, a donijela je visoka očekivanja koja je bend tog kišnog četvrtka i više nego opravdao. Zagrebački koncert odveo je sve prisutne na fantastično glazbeno putovanje omeđeno zanimljivom zvučnom teksturom, zavodljivom atmosferom, i treperavim nostalgičnim melodijama. Pod utjecajem odličnih dojmova već tada se pokazala želja za ponovnim susretom, a sad ih imamo priliku gledati na uskršnji ponedjeljak.

Predgrupa zagrebačkom koncertu bit će Papercuts, točnije glazbenik Jason Quever iz San Francisca, koji spaja elemente shoegazea, folka i popa iz 60-ih.

Early bird ulaznice za koncert u Boogaloou već su rasprodane, cijena ulaznice sada iznosi 140 kuna. Sve ulaznice kupljene za koncert 21. listopada, vrijedit će i za novi datum, 18. travnja 2022. godine, i nije ih potrebno mijenjati. Ulaznice se mogu kupiti putem fizičke prodajne mreže Eventima, putem interneta na linku, te na ulazu u Boogaloo.

Foto: Bernard Bur

Intervju sa Still Corners: “Obožavamo Denis & Denis, klasične 80-e, fantastični su”