Milky Chance – indie-pop fenomen krajem godine dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture
13. travnja 2022.
Music Box (10918 Članci)
Podijeli

Milky Chance – indie-pop fenomen krajem godine dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture

Indie-pop senzacija Milky Chance ponovno se spremaju oduševiti domaću publiku u Tvornici kulture 4. prosinca koncertom u sklopu europske turneje Tour Again.

Milky Chance, njemački  dvojac kojeg čine Clemens Rehbein, pjevač i gitarist, te DJ i producent Philipp Dausch, postali su globalni pop fenomen još 2013. godine, prepoznatljiv po zaraznim melodijama i zvuku u kojem se miješaju utjecaji od elektronske glazbe do reggaea i R&B-a.

Milky Chance su u vječnom pokretu još od objavljivanja njihovog debitantskog singla “Stolen Dance” koji ih pretvorio u glazbene zvijezde u samo par mjeseci. Snimljena u Rehbeinovom domu u Kasselu u Njemačkoj, pjesma je postala međunarodni hit nakon što ju je bend objavio na internetu 2013. godine, zauzevši vrh ljestvica u više od desetak zemalja, prije nego što je prešla Atlantik i dospjela na 1. mjesto Billboardove alternativne ljestvice.

U godinama koje su uslijedile, Milky Chance su objavili tri hvaljena studijska albuma, prikupili više od pet milijardi streamova, rasprodali koncerte širom svijeta, nastupali na festivalima poput Coachelle i Lollaplooze te gostovali kod Jimmyja Kimmela i Jimmyja Falona. Posljednji album “Trip Tape” iz 2021. izbacio je zarazni hit “Colorado”, koji je prikupio preko 100 milijuna streamova na različitim platformama, a prije mjesec dana izašao je i najnoviji uradak singl “Synchronize” koji je preplavio liste i eter radijskih postaja.

Kao što se mogla uvjeriti publika na koncertu u Tvornici kulture 2018. godine, njihov live show stoji uz bok “ virtualnom” uspjehu. Live izvedba Milky Chancea nije ništa drugo do očaravajuća, ispunjena prozračnim gitarama, eteričnim sintesajzerima i pulsirajućim ritmom. Veselimo se ponovno doživjeti taj koncert.

Prodaja ulaznica kreće 29. travnja, putem Eventim i Entrio prodajne mreže, a cijena ulaznica će biti 159 kuna.

Foto: Anthony Molina