Grupa Jonathan najavila novi album singlom “Have It All”
21. travnja 2022.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Grupa Jonathan najavila novi album singlom “Have It All”

Jedan od najznačajnijih regionalnih bendova nove generacije, riječka grupa Jonathan, objavila je novi singl “Have It All” kao uvod u nadolazeći album.

Nova pjesma je, uz već ranije objavljenu “Falling”, najava novog studijskog izdanja Jonathana koji bi trebao izaći krajem ove godine. Kao i na svakom albumu bend se glazbeno širi i raste, pjesme tekstualno i svirački odražavaju utjecaje skupljene tijekom rada na njima, ali u cijeloj priči, kaže bend, zadržavaju svoj prepoznatljivi zvuk.

Producent pjesme je stalni suradnik Jonathana, Matej Zec, koji je producirao sve albume benda do sada, a pjesma je snimljena u studiju G.I.S. u Rijeci.

Uz dvostruki vinil „To Love“ i „To Hold“, debitantski uradak “Bliss”, te dupli singl „Getting Closer Is Keeping Us Apart“ Jonathan su se probili među najcjenjenije i koncertno najjače bendove regije. To su potvrdili i nastupima u većini najvažnijih klubova i festivala, svirkama uz divove kao što su Editors i Killers, ali i dugačkom američkom klupskom turnejom započetom na SXSW-u. Titulu jednog od najboljih live bendova zacementirali su i nedavnom “Rock&Off” nagradom za najboljeg koncertnog izvođača prošle godine.

Jonathan uskoro očekuje bogato koncertno proljeće i ljeto, a samo neki od do sada potvrđenih datuma su u Sisku u dvorani Zeleni brijeg 14. svibnja, te 20. svibnja u Baškoj. Bend će nastupiti na đakovačkom Galoop festivalu 3. lipnja, u koprivničkom FUNK-u 10. lipnja, a dan nakon u pivovari Lepi dečki u Čakovcu. Na kninski Grr fest dolaze 9. srpnja, a 16. srpnja su u Zaboku na Nova runda craft beer festu.

Novi singl proizlazi iz nove autorske faze benda koji resetiran glazbeno, vizualno i estetski najavljuje novo studijsko izdanje.