“Ko si, da si” – novi singl Gibonnija s višestrukog dobitnika nagrade Porin, EP-ja “U po’ ure”
9. svibnja 2022.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

“Ko si, da si” – novi singl Gibonnija s višestrukog dobitnika nagrade Porin, EP-ja “U po’ ure”

Točno godinu dana od objave prvog singla “Kiša” koji je u međuvremenu proglašen najemitiranijom pjesmom prošle godine, s nagrađivanog i hvaljenog EP-ja “U po’ ure”, Gibonni predstavlja novi, treći singl “Ko si, da si”, za koji je upravo objavljen i prateći videospot u režiji Filipa Gržinčića.

“Ko si, da si” je hipnotička, bluesom i gospelom protkana oda ženskoj ljepoti i snazi, snažna balada tamnog sjajakoja ulazi u sada već respektabilno dugačak popis antologijskih Gibonnijevih pjesama te koja će zasigurno pronaći i zadržati svoje mjesto na set listama njegovih nadolazećih koncerata.

Na ovoj pjesmi je Gibonni odsvirao i gitare uz producenta Nikšu Bratoša, koji je uz Marka Reljanovića odsvirao i bas dionice, te je zaslužan i za topli organski zvuk klavijatura koje dodatno naglašavaju sjajno pogođenu atmosferu dubokog američkog (ili dalmatinskog?) Juga. Za bubnjevima je bio Marko Gazdik, a prateće vokale otpjevali su Gibonni, Marko i Nikša Bratoš.

Pjesma ponovo potvrđuje da je naU po’ ure” doslovno u samo pola sata glazbe, Gibonni kroz pet, odnosno šest pjesama ako uzmemo u obzir extended verziju s naknadno objavljenom “Božjom voljom, svojom voljom” i dalje u autorskoj top formi, te da će kao i svaki puta do sada, s nekim budućim novim izdanjem, imati ponovo isti zadatak da opet nadmaši.