SVJETSKO, A NAŠE: Hrvatski branding studio stoji iza video najave turneje Swedish House Mafije
6. srpnja 2022.
Music Box (10726 Članci)
Podijeli

SVJETSKO, A NAŠE: Hrvatski branding studio stoji iza video najave turneje Swedish House Mafije

Poznati domaći kreativci, okupljeni pod imenom Studio Size, mogu se pohvaliti najnovijom potvrdom svog odličnog rada.

Planetarno popularni glazbeni trio Swedish House Mafia za najavu povratničke turneje odnosno kreativni koncept i video produkciju zadužio je upravo ovaj nagrađivani boutique studio iz Zagreba koji već godinama svojim projektima osvaja hrvatsku scenu.

Suradnja Studia Size i Swedish House Mafije započela je iz čiste strasti prema glazbi. “Prije par godina, došlo je do spontane suradnje. Ja, kao art direktor i partner u Sizeu njihov sam obožavatelj još od svojih studentskih dana. Putovao sam na njihove koncerte, pratio sve što rade i inspirirao se njihovom glazbom, vizualnim efektima i nastupima. Odlučio sam za svoj gušt napraviti video njima u čast, objavio ga na Instagramu i tagirao ih, a njihov menadžment primijetio je baš taj video i povratno nam se javio”, objasnio je pozadinu ove nevjerojatne suradnje Jurica Koletić.

Od tada do danas Size je za SHM napravio nekolicinu videa, a posljednji ima posebnu težinu, jer se radi o službenom videu za najavu povratničke turneje “Paradise Again” koja počinje u New Yorku, točnije u Madison Square Gardenu u kojem je švedski trojac Axwell, Ingrosso, Angello prije 10 godina održao kultni nastup – zapisan kao jedan od najupečatljivijih koncerata u povijesti elektronske glazbe. Čast da turneju, koja uključuje 44 grada diljem svijeta, najavi i kreativno oplemeni pripala je zagrebačkom Studiu Size koji je zadužen za produkciju najavnih videa što uključuje kreativnu direkciju, odabir glazbe, montažu i animaciju.

Studio Size

Glazba kao nepresušan izvor inspiracije i kao dio DNA ovog kreativnog dizajnerskog studija zasigurno će otvoriti vrata brojnih suradnji. Osvajači European Design Awards nagrade, dobitnici nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva i pobjednici Awwwards-a fokusirani su na brending i video, a ovim svjetskim priznanjem sada su svoju zemlju upisali u povijest elektronske glazbe i svijeta dizajna.

Foto: Alexander Wessely