FOTO: Tom Jones u Opatiji pokazao što znači biti vrhunski umjetnik
19. srpnja 2022.
Music Box (10076 Članci)
Podijeli

FOTO: Tom Jones u Opatiji pokazao što znači biti vrhunski umjetnik

Festival Opatija i Star produkcija sinoć su ugostili jednu od najvećih živućih legendi, a taj epitet je Tom Jones dokazao upravo na spomenutom rasprodanom koncertu na prekrasnoj Ljetnoj pozornici koja je bila premala za sve koji su htjeli doživjeti ovu nevjerojatnu boju glasa.

Surrounded by Time je njegov posljednji album te naziv aktualne turneje slijedom koje je posjetio i Opatiju. Publika je od njegova ulaska na scenu do trenutka kad ga je ispratila pokazala kako se  poštuje ovakve velikane, te je pljeskala na svaku njegovu šarmantnu upadicu i najavu pjesama, što s najnovijeg albuma, što uspješnica unazad 60 godina njegove impresivne karijere. Naime, Tom je uklještio živac, te je odmah na početku pitao ima li tko slično iskustvo, priznao da je bolno, ali nije bio ništa manje sugestivan, strastven, raskošan.

Foto: David Kurti

Divna ljetna večer, iznimna interpretacija i simpatičnost 82. godišnjeg Jonesa, izvrsna uigranost i aranžmani koje je donio njegov bend, te sjajno uklopljene videoprojekcije koje su dodatno pojačavale koncept koncerta na ovoj turneji, ostaju u pamćenju u nadi da će ih ovaj glazbenik imati još puno obzirom na to koliko uživa u njima i u ovim respektabilnim godinama.

Star produkciji je ovo već treći put kako nam dovodi Toma Jonesa, te im je prema riječima njihova direktora Alena Ključe, svaki put lijepo iskustvo surađivati i s njegovom ekipom koja nije prezahtjevna, ali inzistira na logičnim stvarima primjerenima Tom Jones kalibru izvođača. Dodao je kako je posebno počašćen upravo koncertima ovakvih umjetnika, te mu je drago što je i publika bila tako zainteresirana pa su ispunili cijelu opatijsku Ljetnu pozornicu. Posebno je ponosan na opetovanu suradnju s Festivalom Opatija te se već planiraju novi budući koncerti.

Foto: David Kurti