Na Sunny Hill Festival u Prištinu dolaze Dua Lipa, Diplo, J Balvin, Skepta i brojni drugi
23. srpnja 2022.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Na Sunny Hill Festival u Prištinu dolaze Dua Lipa, Diplo, J Balvin, Skepta i brojni drugi

Sunny Hill Festival je najveći festival na Kosovu, a koji ima tendenciju postati i najveći festival u regiji. Osnovali su ga Dua Lipa i njezin otac Dukagjin.

Iako je rođena i odrasla u Londonu, Dua Lipa nikad nije zaboravila svoje korijene, odnosno državu u kojoj su rođeni njezini roditelji. Stoga je zajedno s ocem odlučila staviti Prištinu na svjetsku festivalsku kartu i osnovati Sunny Hill Festival prije nekoliko godina.

Ovaj festival već je ugostio brojne glazbene zvijezde, a ovogodišnje izdanje neće biti ništa manje spektakularno. Uz, naravno, Dua Lipu, nastupit će i Diplo, J Balvin, Skepta i više desetaka drugih izvođača. Festival će se održati od 4. do 7. kolovoza u Germia Parku u Prištini.

“Želimo pozvati ljubitelje glazbe iz cijelog svijeta da dođu i dožive festival s najboljim lineupom u jugoistočnoj Europi uz neke od najpoznatijih izvođača našeg modernog vremena te uživaju u jedinstvenom gostoprimstvu naše zemlje”, kažu organizatori festivala.

“Međunarodni je ovo glazbeni festival najviših standarda, koji stavlja Prištinu i Kosovo na kartu festivala te ih predstavlja kao kulturno mjesto koje se ne smije propustiti i to u zemlji koja voli glazbu i zna se zabaviti”, ističu.

Na festival su osim Dua Lipe na prethodna dva izdanja dolazili Miley Cyrus, Calvin Harris, Martin Garrix, Action Bronson i drugi.

Ulaznice za Sunny Hill Festival 2022 mogu se kupiti u sustavu Festicket po cijeni od 912,73 kune.

Na prvom izdanju festivala našlo se više od 18 tisuća posjetitelja, a festival je sljedeće godine još više narastao. Uz festival Dua Lipa i njezin otac osnovali su i Sunny Hill Fondaciju.

“Naša misija je jednostavna. S poznavanjem naše zemlje i napornim radom, cilj nam je pružiti ruku pomoći za najugroženije i najpotrebitije dijelove naše zajednice. Želimo ojačati demokratske vrijednosti, promicati međunarodnu suradnju i unaprijediti ljudska postignuća kroz glazbene i umjetničke aktivnosti. Cilj je pomoći našoj zajednici da pomogne sama sebi. Vjerujemo u ljude Kosova, oni imaju viziju, znaju što je potrebno kako bi se prevladali problemi i kroz naporan rad učinile promjene u društvu. Pružit ćemo ruku pomoći našoj zajednici. Podržat ćemo grupe i projekte koji izravno poboljšavaju živote ljudi. Financirat ćemo rad koji otključava strast i potencijal Kosovara i pružit ćemo prostor mladim talentima da oslobode svoju kreativnost u glazbi i umjetnosti. Financirat ćemo samo volonterske organizacije”, stoji u opisu fondacije.

Foto: Hugo Comte