Velika nada američkog soula Nick Hakim nastupa prije Fleet Foxesa u Zagrebu
23. rujna 2017.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

Velika nada američkog soula Nick Hakim nastupa prije Fleet Foxesa u Zagrebu

Nerijetko organizatore koncerata velike zvijezde iznenade odabirom izvođača koji im na turneju dolaze kao potpora.

Tako je i vjerojatno najveći američki folk rock bend današnjice Fleet Foxes i više nego ugodno iznenadio svojom odlukom da ih na predstojećoj europskoj turneji prati jedno od najugodnijih ovogodišnjih iznenađenja koje nam je stiglo s druge strane Atlantika, pa će tako i nama 9.11. zasvirati u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Radi se o sjajnom američkom kantautoru Nicku Hakimu koji je proljetos oduševio kritiku svojim psihodeličnim soul prvijencem “Green Twins” objavljenim za ATO Records. Nastavši nakon njegova preseljenja iz Bostona u New York ovaj album prezentira raznoliku paletu utjecaja koji su se u Nickovom stvaralaštvu isprepleli tijekom proteklih godina, pa tako sam navodi da se kroz “Green Twins” provlače utjecaji u rasponu od Roberta Wyatta, Marvina Gayea i Shuggie Otisa, sve do Portisheada i My Bloody Valentinea.

Nema nikakve dvojbe da je obitelj odigrala veliku ulogu u njegovom budućem odrastanju u originalnog i zanimljivog glazbenika, budući da ga je tijekom djetinjstva u Washingtonu najprije stariji brat navukao na Bad Brains i Nirvanu, a potom su ga roditelji upoznali s latinoameričkom folk glazbom. Iako sve do srednje škole nije pokazivao previše ambicija kad je glazba u pitanju, tijekom posljednjih godina školovanja naučio je svirati klavijature, nakon čega upisuje studij glazbe u Bostonu i započinje s karijerom glazbenika koja ga je na kraju dovela u Brooklyn.

Ulaznice za koncert Fleet Foxesa i Nicka Hakima 9.11. u Tvornici kulture po cijeni od 170 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinska 18 i Rockmarku, Berislavićeva 13. Na ulazu će koštati 200 kuna, a dostupne su i preko njihovih web shopova.

Foto: Shervin Lainez