Fresh Wave Festival u Banjoj Luci slavi 10 godina uz Hot Since 82, Adama Beyera, ali i Senidu, Vojka V, Krankšvester…
28. srpnja 2022.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

Fresh Wave Festival u Banjoj Luci slavi 10 godina uz Hot Since 82, Adama Beyera, ali i Senidu, Vojka V, Krankšvester…

Ovog ljeta Fresh Wave Festival u Banjoj Luci sprema najveću proslavu ikada. Jubilarno, deseto izdanje pod oznakom X, donosi ljubav, sreću i radost na veličanstvenu tvrđavu Kastel i okupit će rekordan broj regionalnih i svjetskih izvođača, koji će nastupiti na četiri festivalske pozornice od 11. do 13. kolovoza 2022. godine.

Nastao kao ideja nekoliko prijatelja, a u inat onima koji su tvrdili da tako nešto nije moguće, Fresh Wave Festival je prošao trnovit put od autsajdera do ponosa grada i ovog dijela svijeta. Održavanje festivala pod gotovo nemogućim uvjetima, kada su bili predmet lokalnih debata ali i u povijesti nezapamćenim poplavama, kada su svi drugi odustali, Fresh Wave je, na sebi svojstven način, istrajao u vrijednostima koje su temelj jedne, od u posljednjih 30 godina, najuzbudljivijih pozitivnih priča na ovim prostorima.

Fresh Wave Festival je uprkos svim preprekama i okolnostima koje nisu bile naklonjene stvaranju prepoznatljive manifestacije širom regije i Europe, što s ponosom i bez sumnje danas jest, svoju kvaltetu dokazao na međunarodnoj sceni entuzijazmom, upornošću i nevjerovatnom energijom koju crpi iz zajedništva, ljubavi prema glazni i bezgranične podrške najbolje publike na planetu.

Fresh Wave Festival je do sada ugostio i neke od najvećih svjetskih i regionalnih izvođača među kojima su: Sven Vath, Deborah De Luca, Boris Brejcha, Dubfire, Roger Sanchez, Mark Knight, David Morales, James Zabiela, Freemasons, Prti Bee Gee, Smoke Mardeljano, Who See, Marčelo, Ajs Nigrutin i Timbe i mnogi, mnogi drugi, a lista se tek upotpunjuje i ono što pripremaju za prvi veliki jubilej festivala bićt e, bez sumnje, povod za najveću proslavu na tvrđavi Kastel do sada!

Svoje nastupe na predstojećem Fresh Wave Festivalu potvrdili su:Adam Beyer, Sama’ Abdulhadi, Technasia, Claptone, Hot Since 82, Hernan Cattaneo, Buč Kesidi, Senidah, Vojko V. Kukus, Z++, Ajs i Timbe (Bad Copy) Smoke Mardeljano, Krankšvester, Grše, After Affair, Mladen Tomic, Siniša Tamamović, Coeus, Woodie, Nebs Jack, a listi potvrđenih pridružuju se još više 30 izvođača, što će jubilarno izdanje, kada je riječ o broju izvođača, učiniti jednim od najmasovnijih do sada.

Program na najvećoj festivalskoj bini – Main stageu svojim nastupima upotpunit će Ilija Đoković, Andrej Jelić, SMT#nG, Alexander G, Illusory i Luka Čikić, a spisak izvođača koji će nastupiti na LIVE bini jubilarnog Fresh Wave Festivala kompletiraju banjalučki izvođači Brutal Protest, Pinery, Grin Bulz i Kosnik, dok će Energy Stage ove godine ugostiti najveći broj izvođača ikada u desetogodišnjoj priči najpopularnije underground D.J. bine u BiH.

Regionalna cream de la cream selekcija naći će se na ovogodišnjem Energy Stageu, a najbrojniji program na ovoj bini do sada čine: Tomy De Clerque, Insolate, Lag, Dimitri, Forest People, Ena Smajic, Coem, Bokee, Haris, Luka Ćurguz, The Provincials, Calkins, Marko Vuković i drugi!

Deseti Fresh Wave će kao i u prethodnih devet izdanja festivala nastaviti njegovati ideju da se nekim od najcjenjenijih glazbenih izvođača iz svijeta i regije na istim binama pojave i banjalučki i izvođači iz BiH čime se Fresh Wave Festival nesumnjivo pokazao kao najvažniji festival koji na ovaj način direktno podržava domaću glazbenu scenu,

U prodaji su trodnevne i jednodnevne regularne i VIP ulaznice u ograničenom broju, a povodom jubilarnog izdanja festivala vlasnicima trodnevnih ulaznica na raspolaganju je i to potpuno besplatno Fresh Wave Kamp. Napominjemo da je broj mjesta besplatnog kampa ograničen, tako da požurite i rezervirajte najbolji smještaj za Fresh Wave 2022. Kako bi na vrijeme osigurali svoje mjesto u festivalskom kampu potrebno je da se uz već kupljenu trodnevnu festivalsku ulaznicu prijavite na e-mail: camp@freshwavefestival.com ili da to učinite pozivom na broj +387 65 975 106.

Foto: Press