FOTOGALERIJA: Odlično raspoloženi Jack Savoretti oduševio publiku u Šibeniku
31. srpnja 2022.
Music Box (10572 Članci)
Podijeli

FOTOGALERIJA: Odlično raspoloženi Jack Savoretti oduševio publiku u Šibeniku

“Za prvi put nam fantastično ide, valjda neću nešto zeznuti do kraja”, rekao je publici odlično raspoložen britanski glazbenik Jack Savoretti koji je sinoć na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila prvi put nastupao u Hrvatskoj!

Savoretti je u Šibenik trebao doći prije točno godinu dana, ali je koncert odgođen zbog pandemije pa ga je publika jedva dočekala. Odavno rasprodane ulaznice, kupovale su se u gotovo svim zemljama Europe, a upravo se Europiana zove i njegova turneja koja će trajati do prosinca i u sklopu koje je glazbenik u Hrvatsku. Vrhunski raspoložena publika je s pjevačem talijanskih korijena pjevala uglas od prve pjesme. Savoretti je izveo uspješnice s ranijih šest albuma i lanjske Europiane inspirirane ljetima koje je u djetinjstvu provodio u idiličnom talijanskom Portofinu

“Ove su pjesme nostalgija za uspomenama koje imam. Na prvi ostanak dugo u noć i ples, opekline od sunca, slani morski zrak… Htio sam to za svoju djecu, ali u lockdownu nam stvaranje novih uspomena nije bilo moguće. Ove pjesme vraćaju u bezbrižna ljeta, na sjećanja na zalaske koje smo gledali s voljenim osobama, na onaj prvi ljetni zalazak koji primijetiš i koji je uvijek poseban”, rekao je s pozornice šibenske tvrđave glazbenik čija su energija i dobro raspoloženje kupili publiku već u prvoj minuti koncerta.

Šarmanti Savoretti za bis gotovo dvosatnog koncerta ostavio je talijansku ‘Io che non vivo’ uz poruku da svi budemo romantični kao Talijani.

Foto: Valerio Baranović