Vukovar dobio još jedan festival – Klein Film Festival
1. kolovoza 2022.
Boris Abramović (278 Članci)
Podijeli

Vukovar dobio još jedan festival – Klein Film Festival

Ovaj vikend u Vukovaru je održan Klein Film Festival. Jedinstven filmsko-glazbeni festival je zamišljen kao internacionalni festival kratkometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova trajanja do 20 minuta.

Festival predstavlja hommage Hugu Kleinu, kazališnom profesoru, teoretičaru i psihijatru rođenom u Vukovaru. Festivalski program sastojao se od dva dijela: natjecateljskog programa kojeg su činili filmovi producirani u prethodne dvije godine bez obzira na kategoriju iz koje dolaze (animirani, dokumentarni, igrani) i pratećeg filmskog programa koji čine reprezentativni filmovi nastali u ranijem razdoblju. Filmski program festivala sadržao je ukupno 15 natjecateljskih i 35 filmova popratnog programa.

Na nekoliko lokacija moglo se u tri dana pogledati puno odličnih filmova, od animiranih, dokumentarnih, eksperimentalnih pa do nekih retrospektiva, a nakon filmskih projekcija navečer se u izuzetnom prostoru Park šume Adica mogao pogledati i vrlo zanimljiv glazbeni popratni program festivala na kojemu su nastupili M.O.R.T., Repetitor i Atheist Rap s još nekoliko pratećih bendova. Odličan dnevni, a i večernji provod priredili su nam vrijedni organizatori.

Klein Film Festival se pokazao kao vrlo zanimljiv projekt, a nakon već tradicionalnog Vukovar Film Festivala ovaj grad je dobio još jedan festival koji će nadamo se zaživjeti i obogatiti kulturnu ponudu grada Vukovara, a i istočne Slavonije.