Sljedeći tjedan death metal feštica u Močvari uz bendove Hyperdontia, Septage, Aligrindtor i Attitudes to Human Extinction
18. kolovoza 2022.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Sljedeći tjedan death metal feštica u Močvari uz bendove Hyperdontia, Septage, Aligrindtor i Attitudes to Human Extinction

“Vrijeme je da se napokon vratimo u normalu i ostavimo iza sebe boleštine, potrese, dronove i kojekakva ostala sranja”, kažu iz Abyssal Bookinga i Nasty Eventsa najavljujući  „malu“ death metal fešticu u Močvari.

U ponedjeljak, 22. kolovoza u klubu Močvara nastupit će bendovi Hyperdontia, Septage, Aligrindtor i Attitudes to Human Extinction.

Hyperdontia je “supergrupa” s danskim i turskim razaračima iz bendova poput Undergang, Burial Invocation, Phrenelith i drugih. Novi val Old School Death Metala je živ, zdrav i nikad jači, te mnoge zemlje imaju snažne i produktivne scene koje vole surađivati. Upravo je to slučaj s ovim bendom koji predstavlja svoj novi LP „Hideous Entity“.

Sudeći po imenu benda, imenima pjesama, cover artovima izdanja (koji su očigledni ripoff Carcassa), a i cjelokupnoj auri s kojom smo predstavljeni, pretpostavili biste da nas od benda Septage čeka zmazana šljagetina s hraćkom goregrinda. Tu biste bili u krivu jer ova danska trojka zapravo svira podosta sofisticiran death metal. Kao da se radi o grindu koji teži nekim dodatnim, višljim dimenzijama, ili o deathu koji se pokušava lišiti svih intelektualnih težnji i kompliakcija, nešto poput malo tehničkijeg Autopsya. Jasni i „utajtani“ bubnjevi koji kao da djeluju sami za sebe gonjajući gitare koje artikuliraju neobične i neortodoksne riffove kroz bizarni vrtuljak promjenjivog tempa. Jedino su vokali totalna guturalna goregrindčina iz dubine bonga. Sve u svemu jako zanimljiv bend, definitivno vrijedi čekirati.

Aligrindtor su uvijek dragi gosti koji ne trebaju puno predstavljanja. Ritam sekcija Krlje. Iza sebe imaju 9 izdanja, a prosle godine su izbacili van prvi full lenght “The year of fear” na Swamp Noise recordsu koji je jedno od najboljih grindcore izdanja na našim prostorima.

Tu je i death metal bend iz Koprivnice i Zagreba, Attitudes to the Human Extinction, koji su na sceni postavili benchmark za ljestvicu iznad. “Kada padnemo u bezdan kao u raku, grčevi će nam šake gustom sluzi močiti”, kažu organizatori i najavljuju kako mlađi od 18 godina imaju besplatan upad.

Inače, cijena ulaznice je 70 kuna u pretprodaji u Dirty Old Shopu, a na dan koncerta 90 kuna.