Kruder & Dorfmeister vraćaju se u Zagreb!
14. rujna 2022.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Kruder & Dorfmeister vraćaju se u Zagreb!

Kultni bečki dvojac Kruder & Dorfmeister dolazi predstaviti svoj posljednji album “1995”, nastao objavom pronađenih snimaka iz te godine. Nastup i ovaj put prati dojmljivi vizualni koncept.

Kraljevi downtempa ponovo stižu u Zagreb. Proslavljeni austrijski dvojac Kruder & Dorfmeister nastupit će 1. listopada u Zagrebu, u 9. paviljonu Zagrebačkog velesajma, u organizaciji Collage. Tom će prigodom predstaviti svoj posljednji album “1995”, i to uz novi vizualni koncept kojeg potpisuje poznati bečki kolektiv formlos. Spomenuti album ima vrlo zanimljivu priču. Riječ je o snimkama nastalim upravo 1995. godine koje je dvojac napravio za izradu probne ploče. U vrijeme dok nije bilo CD plejera i drugih sredstava reprodukcije, tiskale su se takve ploče da bi se utvrdilo kako pjesme zvuče na vinilu, ali i da bi se mogle puštati u klubovima.

Kruder i Dorfmeister su gotovo zaboravili na te snimke, dok nisu pronašli neke primjerke tih ploča kopajući prije dvije godine po svojoj arhivi. Potražili su tada pomno i master vrpce, a nakon što su ih pronašli, odlučili su snimiti album i nazvati ga “1995”, po godini proizvodnje tih dotad neobjavljenih pjesama.

I ovaj je album izazvao velik interes diljem svijeta, posebno među obožavateljima njihovih radova iz zlatne ere, pokazavši kako su stare pjesme dobre poput starog vina. Napravljen je u prepoznatljivom stilu ovog dvojca, tj. kao kombinacija trip hop, hip hop i jazzy zvukova. Takvi će zvukovi odjekivati i Zagrebačkim velesajmom 1. listopada, a uz odlično auditivno iskustvo publici je zajamčen i dojmljivi vizualni šou, poput onih prije nekoliko godina na sjajnim nastupima Krudera & Dorfmeistera u Šibeniku i Zagrebu.

Ulaznice možete kupiti u sustavu Entrio.hr.