Ansambl Synesthetic Project najavio izvedbu multidisciplinarnog koncerta Decameron 2.0
9. listopada 2022.
Music Box (10876 Članci)
Podijeli

Ansambl Synesthetic Project najavio izvedbu multidisciplinarnog koncerta Decameron 2.0

Decameron 2.0 je multidisciplinarni koncert za troje glazbenika, dvoje plesača i tehnologiju umjetnice Nike Bauman i njezina ansambla Synesthetic Project.

Deset likova, pet živih i pet digitalnih, kroz deset priča dijele svoja iskustva iz karantene, transformirajući time izolaciju u povezanost. Njihove pripovijetke kreću se od mitskih do suvremenih: priče o zarobljenosti i potrebi za društvom; o ratnicima i čaroliji; o borbi s vlastitim demonima; priče o nemiru i potrazi za izgubljenim; o potrazi za smislom i gubitkom sebe u iluziji; o očaju i izazovima ljubavi; te konačno, o odricanju savršenstva u korist čovječnosti. Dok je primarna motivacija ovih desetero likova ispunjavanje vremena, jedna puno dublja potreba također izlazi na vidjelo: slušati i biti saslušan, davati i primati; podijeliti bol s drugima i osjećati se shvaćenim.

Inspiriran Boccaciovim bezvremenskim pripovjetkama, Decameron 2.0 istražuje snagu priče i ljudske potrebe za povezanošću i nudi ideju na koji si način, poput Scheherezade, možemo spasiti život – pričama.

Synesthetic Project čine:

Nika Bauman, flauta, umjetničko vodstvo
Ana Marković, klavir
Marko Ferlan, gitara
Anna Barbara Bonatto, ples
Rino Indrawan Indiono, ples
Video: Stuart MacLean, Nikola Stojković
Glazba: Leo Brouwer, George Crumb, Anton Prettler, Marko Ferlan, Miroslav Tadić, Claude Debussy, Astor Piazzolla

Izvedba ovog koncerta bit će upriličena u MM Centru u Savskoj 25 u Zagrebu 21. listopada u 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni SC-a po cijeni od 25 kuna u pretprodaji dok će na dan koncerta koštati 50 kuna. Rezervacije su moguće na office@synestheticproject.com

Synesthetic Project multidisciplinarni je ansambl predvođen zagrebačkom flautisticom Nikom Bauman. Ansambl kroz klasičnu i suvremenu glazbu, suvremeni ples i vizualne umjetnosti istražuje nove formate koncerata kao performansa. Ideja je stvaranje svijeta koji slavi raznolikost, u kojem se umjetnici i publika susreću bez predrasuda i granica žanra ili medija kako bi podijelili svoje priče jedni s drugima i, barem nakratko, progledali kroz tuđe oči.  Ansambl je autorske projekte izveo u Zagrebu, Beču, Innsbrucku i Minhenu, a projekt „Landscapes and Dances“ izveden je u Dublinu kao jedan od projekata kulturne promidžbe Republike Hrvatske u inozemstvu financiranih od strane Ministarstva vanjskih poslova. S projektom „Jaga“ ansambl se plasirao u finale natjecanja za koncertnu dramaturgiju HUGO u Feldkirchu u Austriji te je dobitnik potpore Ministarstva za kulturu Republike Austrije za video snimanje tri najnovije produkcije (Itinerant, Decameron 2.0 i LUX).

Foto: Tyrone Kelly