Strani jazz virtuozi u studenom na 13. Jazzg festivalu
6. studenoga 2022.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Strani jazz virtuozi u studenom na 13. Jazzg festivalu

I ove godine ljubitelje jazz glazbe razveselit će Jazzg festival koji se održava po trinaesti put. U listopadu smo mogli svjedočiti sjajnim koncertima domaćih glazbenika, a studeni je rezerviran za strane virtuoze. 

Jedan od najkreativnijih jazz-orkestara današnjeg jazza, Mingus Big Band nastupit će u Velikoj dvorani zagrebačkog Lisinskog 22. studenoga. Bit će to jedinstvena prilika da i hrvatska publika obilježi 100. godišnjicu rođenja velikog i neponovljivog Charlesa Mingusa.

7. studenoga u zagrebačku Tvornicu dolazi Jazz/Takes Supergroup s modernim instrumentalnim jazz aranžmanima poznatih skladbi iz raznih žanrova i raznih bandova (Pearl Jam, Soundgarden, Alice In Chains, Nirvana, Soundgarden, Chic, Abba, David Guetta, Metallica, Nas, Notorious B.I.G., A Tribe Called Quest, Patti Smith, The Ramones).

9.11. Kayhan Kalhor & Erdal Erzincan dolaze u kazalište Kerempuh predstaviti tradicionalnu glazbu njihovih kultura – Perzije (Iran) i Anatolije (Turska).

Svi strani koncerti počinju u 20 sati. Ulaznice za koncert Jazz/Takes Supergroupa dostupne su u sustavu Entrio.hr, ulaznice za koncert u Kerempuhu OVDJE, a ulaznice za Mingus Big Band u sustavu ulaznice.hr.

Foto: Boris Dunand