Orašar stiže u Cinestar kina!
7. prosinca 2022.
Music Box (10723 Članci)
Podijeli

Orašar stiže u Cinestar kina!

Cinestar kina u Hrvatskoj ovoga četvrtak, 9. prosinca prikazat će izravno iz londonskog Royal Opera Housea još jedan spektakl, Orašar.

Tradicionalno u vrijeme Božića možemo na razne načine uživati u ovom prekrasnom baletu. Zainteresiranost za lokalni balet u HNK Zagreb uvijek je enorman, a svjedoče tome svake godine redovi za kupnju ulaznica, a ništa manja zainteresiranost nije ni za Orašar u Cinestar kinima.

Ova čarolija izravno se prenosi iz Royal Opera Housea u Londonu. Pridružite se Clari na Badnjak, kad prekrasna zabava postaje čarobna pustolovina nakon što svi ostali zaspu. Neka vas ponese briljantna glazba Čajkovskog, dok se Clara i njezin začarani Orašar bore protiv kralja miševa i posjećuju vilu šećerne šljive i njezinog princa u blještavom kraljevstvu slatkiša. Omiljena produkcija Petera Wrighta za Royal balet, s prekrasnom scenografijom Julije Trevelyan Oman, ostaje vjerna duhu ovog svečanog baletnog klasika, kombinirajući čaroliju bajke sa spektakularnim klasičnim plesom.

Početak baleta je u 20 sati i 15 minuta, trajanje je 165 minuta, a ulaznice su u prodaji na blagajnama Cinestara i online.

Foto: Tristram Kenton