IZVJEŠĆE/FOTO: Željko Bebek na Stradunu – tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac u Dubrovniku
28. prosinca 2022.
Vedran Levi (15 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Željko Bebek na Stradunu – tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac u Dubrovniku

Dubrovački zimski festival ugostio je Željka Bebeka i njegov The Band u ponedjeljak, 26. prosinca, na najpoznatijoj dubrovačkoj ulici, Stradunu.

Što zbog Bebeka, što zbog iznimno lijepog i toplog vremena, gužva ispred pozornica krenula je puno prije početka koncerta. Prednost imena Željko Bebek nad nekim mlađim pjevačima i grupama je svakako izdašna diskografija i hrpa poznatih hitova, što iz doba Bijelog dugmeta, što iz njegove solo karijere. Kako je koncert krenuo tako je publika počela pjevati pjesme s njim u sav glas. Cijeli prateći The Band sastavljen je od glazbenika u naponu snage tako da je energija na pozornici bila nevjerojatna i bilo ih je atraktivno gledati, kao i njihovu interakciju s publikom. Pogotovo Bebekovog sina Zvonimira, koji svira gitaru i pjeva prateće vokale, a kojega su pogledima i telefonima pratile djevojke iz prvih redova publike.

Foto: Vedran Levi

Čak i sedamdesetsedmogodišnji Željko Bebek nije bio ništa manje aktivan na pozornici od ostatka benda i isto tako ništa manjeg raspoloženja. Najčešće naklon publici označava kraj koncerta, ali to ovoga puta nije bio slučaj. Odsvirana su četiri bisa uz četiri naklona publici, tako da je koncert trajao dva sata i 15-ak minuta. Na zadnjem bisu svirali su ponovo njegov zadnji veliki hit “Ono nešto naše”. Da nije vremenskog ograničenja vjerovatno bi nastup i dalje trajao. Dubrovnik je posebno mjesto mnogima, pa tako i Bebeku, što je u nekoliko navrata spomenuo. Osoba s takvom iznimnom pjevačkom karijerom uvijek je dobrodošla. S obzirom na svoju dob, očekivali bi usporeniji ritam izvođenja pjesama, ali sam nastup bio je iznimno rokerski nastrojen. Tako da su svi dobili ono što su i htjeli, starije generacije koje su odrasle uz zvuk Dugmeta i mlađe koje svakako bolje poznaju njegovu solo/komercijalniju fazu.

Samu atmosferu najbolje će vam dočarati galerija fotografija s koncerta.

Foto: Vedran Levi