IZVJEŠĆE: Freaktion + Slow Cured u KSET-u – odlična promocija albuma objavljenog prije tri dana
29. prosinca 2022.
Boris Abramović (242 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Freaktion + Slow Cured u KSET-u – odlična promocija albuma objavljenog prije tri dana

Recenziju albuma “Aesthetic-Sin” pisali smo prije samo nekoliko dana, a Freaktion su već dobili priliku za ozbiljno predstavljanje albuma u Zagrebu.

Klub KSET bio je stvarno idealno mjesto za prvo veliko predstavljanje prvijenca ovog mladog pulskog benda (iako je pretpremijera bila u Puli dan ranije) čiji nas je album oduševio. Na stranu to što je pola članova benda još u srednjoj školi, a ostatak su brucoši, kvaliteta onoga što su nam ponudili na albumu nadilazi starosne (ili mladosne) granice i kao što sam napisao na recenziji albuma dobili smo jedan ozbiljan bend koji ima ozbiljan repertoar.

Freaktion, još jednom ću ponoviti, upoznali smo u sklopu Supervala – festivala mladih bendova, jednog fantastičnog projekta koji u okviru svoje platforme okuplja bendove osnovnog i srednjoškolskog uzrasta i daje im priliku za promociju svoje glazbe.Dva put su Freaktion nastupili na Superval festivalu u Vintage Industrial Baru, a netom nakon ovogodišnjeg nastupa u Vintageu sasvim zasluženo dobili su priliku i čast nastupiti i na našem najvećem rock festivalu INmusicu na zagrebačkom Jarunu. Njihovu zagrebačku promociju albuma u ispunjenom klubu KSET otvorili su njihove kolege i prijatelji iz projekta Superval, zagrebački bend Slow Cured, i odmah se vidjelo da će ove večeri sve biti kako treba. Bend je bio na domaćem terenu, pred svojom publikom i pružio je ono najbolje što može prilikom predstavljanja vlastitog materijala za koji se nadamo da će se kao i u slučaju Freaktiona uskoro pretočiti u nastupni album. Fantastičan prijem publike su imali, navijanje kao na stadionu, a i oni su se publici odužili odličnom i žestokom svirkom i naravno da su na kraju publici priuštili i dodatak.

Slow Cured (Foto: Perica Šimundić)

Mala pauza pa nakon njih ipak zvijezde večeri, pulski Freaktion koji su veliki potencijal i čiji prvijenac “Aesthetic-Sin” nudi stvarno pregršt odlične glazbe, a znajući da su im stvari većinom nastajale u njihovoj dobi od možda i manje od petnaestak godina, u njima stvarno vidimo budućnost domaće rock glazbe. Maja Šebelić je vokal, Vasja Šumonja je na basu, Toni Drandić na bubnjevima i Gabriel Radović na gitari, a ovih četvero mladih ljudi na bini su kao jedno, dok zvukove koje odašilju u publiku nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Maja je jednostavno rođena za pozornicu, Vasja je nevjerojatno kul dok s Tonijem čvrsto drži ritam benda, a Gabrijel izvlači i nevjerojatne tonove iz svoje gitare. Otvorili su nastup žestoko s “Mousetrap”, pjesmom koja otvara i “Aesthetic-Sin”, a slijedilo je kompletno predstavljanje prvijenca Freaktiona koji uživo zvuči čak i žešće nego na samom albumu.

“Nymph”, “Calamity”, “In the Middle of Nowhere”, “Ethan White”, “Doorbell of Hell” slijedili su u nastavku, u Evil in Disguise” su doslovno razvalili, a Nemesis” i Show No Weakness” pokazali su da stvarno nemaju slabosti. Ovacije publike nakon svake pjesme, a na kraju smo dobili i dva duga dodatka koja je publika na samom kraju znala nagraditi. Sve u svemu jedno stvarno odlično predstavljanje ovog (a i onog drugog) mladog benda za kojega se stvarno nadamo da je budućnost domaće rock glazbe.

Freaktion (Foto: Perica Šimundić)

Još jednom se potvrdilo da je entuzijazam koji je pokrenuo Superval pao na plodno tlo, rezultati su već tu, a Superval priča se nastavlja, ove godine se prijavilo više od pedeset (?!?) bendova pa se nadamo da ćemo na idućegodišnjem Superval festivalu imati ponovo o čemu pisati kao recimo o ovoj odličnoj priči o Freaktion.

Foto: Perica Šimundić