Norah Jones vraća se u Hrvatsku!
16. siječnja 2023.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Norah Jones vraća se u Hrvatsku!

Višestruka dobitnica nagrade Grammy, Norah Jones, 15.7. 2023. u sklopu svoje europske turneje nastupit će na jednoj od najatraktivnijih ljetnih pozornica u Hrvatskoj.

Nakon 16 godina hrvatska publika će ponovno moći slušati live izvedbe hitova iz njene dugogodišnje uspješne karijere i to na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Norah Jones nagrađivana je američka pjevačica, kantautorica i pijanistica koja je objavila sedam studijskih albuma i prodala više od 50 milijuna ploča, Billboard ju je proglasio najboljom jazz umjetnicom desetljeća 2000-ih, njezine su pjesme streamane šest milijardi puta diljem svijeta i vlasnica je devet nagrada Grammy.

Svoju solo glazbenu karijeru započela je 2002. godine izdavanjem debitantskog albuma ”Come away with me” koji je prodan u više od 27 milijuna primjeraka i donio pet nagrada Grammy, uključujući album godine, snimku godine i najboljeg novog izvođača. Naredni studijski albumi ”Feels Like Home” (2004.), ”Not Too Late” (2007.) i ”The Fall” (2009.) stekli su platinasti status, a svaki od njih je prodan u više od milijun primjeraka, a i prihvaćeni su i hvaljeni od strane kritičara. Kompilacija iz 2010. ”…Featuring Norah Jones” pokazala je njezinu nevjerojatnu svestranost kroz suradnje s raznolikim umjetnicima kao što su Willie Nelson, Foo Fighters, Outkast i Herbie Hancock. Godine 2018. Jones je izdala niz singlova uključujući suradnju s umjetnicima i prijateljima kao što su Mavis Staples, Jeff Tweedy, Thomas Bartlett, Tarriona Tank Ball, Rodrigo Amarante i Brian Blade, od kojih su neki uvršeni u kolekciju singlova Begin Again iz 2019. Posljednji studijski album ”Pick Me Up Off Te Floor” objavila je 2020. godine, a krajem 2021. objavila je i svoj prvi Božićni album ”I Dream of Christmas”.

Upravo će na opatijskoj Ljetnoj pozornici smještenoj odmah uz more publika čuti bezvremenske hitove Norah Jones među kojima su i ‘Come Away With me’, ‘Sunrise’, ‘Don’t Know Why’, ‘Chasing Pirates’ i mnogi drugi. Rezervirajte datum 15.7. za glazbeni spektakl na opatijskoj Ljetnoj pozornici i požurite po ulaznice jer je kapacitet za sjedeća mjesta ograničen. Ulaznice kreću u prodaju 18.1. putem službene stranice Norah Jones, a redovno će se moći kupiti od 19.1. putem sustava Eventim.

Foto: Shervin Lainez