Neno Belan, Pipsi i ABOP predvode line up ovogodišnjeg Hoomstock festivala
10. ožujka 2023.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Neno Belan, Pipsi i ABOP predvode line up ovogodišnjeg Hoomstock festivala

Ljeto u Humu na Sutli, tik uz samu slovensku granicu, i ove će godine proteći u znaku najboljega što domaća i regionalna scena ima za ponuditi. 

Hoomstock festival sedamnaesti će se put održati 30. lipnja i 01. srpnja, a poznata su i prva imena ovogodišnjeg izdanja.

Za omiljenog pjevača, skladatelja, producenta i kantautora kojeg publika obožava bez obzira na dob, ne treba poseban uvod. „Vino noći”, „Rock galama”, „Dotakni me usnama”, „Ponoćna zvona”, „Pričaj mi o ljubavi”, „Stojin na kantunu” samo su neki od mnogobrojnih hitova koje će Neno Belan & Fiumensi odsvirati na ovogodišnjem Hoomstocku. Njegove pjesme znaju svi, već skoro 40 godina stvara svevremenske hitove.

ABOP je već 13 godina na hrvatskoj glazbenoj sceni sinonim za uspješno spajanje elektronske glazbe i koncerata uživo. Ovu grupu čine vrhunski glazbenici koji svi od reda sviraju i u drugim, žanrovski više rocku naklonjenim bendovima. Tu su bubnjari Ivan Levačić (ELEVEN, Kries, Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental), basist Erol Zejnilović (Elemental, Kries), Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips) i Bogumil Kulaga na sintisajzerima. Energična live electronica koju izvode na pozornici, svom prirodnom staništu, priskrbila im je titulu intrigantne i uzbudljive pojave na domaćoj sceni čiji nastupi garantiraju ekstatičan spektakl svjetskog kalibra.

Za sebe govore da su osnivači i kopljonoše Big Indie žanra. Sviraju na engleskom, a pjevaju na hrvatskom. Oni su sve popularniji zagrebački bend Tidal Pull. U lipnju 2022. izdali su album prvijenac  „Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini“ kojeg je i kritika i publika prihvatila kao jedan od albuma godine, a to dokazuje i Rock&Off nagrada za Veliki prasak.

PipsChips&Videoclips jedan je od najvažnijih zagrebačkih rock bendova u povijesti koji je odgojio mnoge generacije. Na ovaj susret donijet će dugačak set najvećih hitova iz kompletne karijere, među kojima su “Na putu prema dolje”, “Gume na kotačima”, “Htio bi da me voliš”, “Malena”, “Ljubav”, “Dan, mrak”, “2×2”, “Plači”… Sudeći po spektakularnom prošlogodišnjem koncertu na Šalati, čeka nas vrhunska zabava u režiji popularnih Pipsa.

Svoje ulaznice u sustavu Entrio osiguraj na vrijeme, a uz early bird festivalsku ulaznicu po cijeni od 15€ tu je i ‘Okupi ekipu‘ – paket od 3 ulaznice po cijeni od 39€!