STEVE VAI U ZAGREBU: Iz rasprodane Tvornice kulture u Dom sportova!
25. ožujka 2023.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

STEVE VAI U ZAGREBU: Iz rasprodane Tvornice kulture u Dom sportova!

Zbog ogromnog interesa i činjenice da je rasprodan više od mjesec dana prije održavanja zagrebački koncert Stevea Vaia 13. travnja preseljen je u malu dvoranu Doma sportova. Dodatni kontingent ulaznica po cijeni od 39 eur već se nalaze u prodaji.

Sve ulaznice kupljene za ranije najavljeni koncert u Tvornici kulture vrijedit će dakako i za Dom sportova, i to za oba sektora – parter i tribina. Nastup u Domu sportova bit će uvjerljivo najveće Vaievo gostovanje na ovim prostorima ikad.

Jedan od najpoznatijih svjetskih gitarista, vraća se u Zagreb nakon dugih 11 godina, u sklopu Inviolate turneje koja se nastavlja na istoimeni album. Njime premošćuje granice instrumentalne glazbe, a za album je izmislio ne samo novi tip gitare s tri vrata, nego i način sviranja. Bit će to prilika i doživjeti neke najveće hitove, ali i napokon čuti novi album “Vai/Gash” snimljen 90-ih na kojem je vokal Johnny “Gash” Sombretto.

Stevea je od 12. godine gitaru počeo podučavati Joe Satriani, a s 18 se pridružio legendarnom Franku Zappi s kojim je i svirao. Nakon više od četiri desetljeća rada, preko 15 milijuna prodanih albuma diljem svijeta i tri Grammy nagrade, Vai je jedan od najpoznatijih gitarista današnjice.

Njegov rad nagrađen je brojnim priznanjima, redovito je na popisima najboljih svjetskih gitarista, među top 10 prema Guitar World magazinu, počasne doktorate su mu dodijelili Berklee College of Music i Musicians Institute, prepoznat je kao netko tko uvodi najviše standarde izvrsnosti u upotrebi tehnologije u glazbi, a ima svoje mjesto i na Long Island Music Hall of Fame. Nastupao je uz brojne glazbene velikane i surađivao s imenima kao što su Frank Zappa, David Lee Roth i grupa Whitesnake, sudjelovao na izdanjima poput onih Alice Coopera, Motörheada ili Public Image Ltd., orkestralnim kompozicijama, a sve to uz bogatu solo karijeru.

Ulaznice za koncert u Domu sportova u prodaji su po cijeni od 39 eura. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, Dallas Music Shop Rijeka, te sva prodajna mjesta Eventima kao i online na Eventim.hr.