Porto Morto poručuju Beograđanima: “Vrijeme je za čilanje”
8. travnja 2023.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Porto Morto poručuju Beograđanima: “Vrijeme je za čilanje”

Jedan od najboljih hrvatskih predstavnika nove generacije na regionalnoj glazbenoj sceni, Porto Morto, nastupit će 6. svibnja u Domu omladine Beograda od 20:30h, u organizaciji Long Playa.

Njihov debitantski album “Porto Morto” pojavio se 2016. godine, dok je drugo po redu izdanje “Portofon” izašlo 2019. i iznjedrilo hitove “Kuća” i “Hodaj” koju su odradili s Darkom Rundekom, a koja im je donijela tri nominacije za Porin. Godine 2020. pustili su u eter i live sesson sa sedam pjesama, a onda naredne godine objavljuju spot za pjesmu “Vrijeme je za čilanje” i kako kažu “ova pjesma je proglas oslobođenja, a spot fantazija u svijetu u kome je glavna valuta chill, apstraktan delirij u kome je glavni cilj osvojiti malo vremena za sebe”.

Vrlo brzo nakon “čilanja”, obradovali su sve one koje prate njihov rad singlom “Čekam ih”, i time najavili treći album “Portopop”. Kako kažu, “to je verzija nešto modernijeg ili možda malo progresivnijeg popa, fini balans između zvuka tradicionalnog rokenrol benda i električnog estetskog vokabulara moderne pop glazbe koja zapravo nije uobičajena za jedan višečlani bend, koliko je namijenjena za solo izvođače”.

Mnogi ih smatraju predstavnicima nekog novog glazbenog vala u regiij, za sedam godina postojanja izbacili su tri studijska albuma, osvojili Porina za najbolji alternativni album, imali niz rasprodanih koncerata po regiji, a rado su viđeni, slušani i u Srbiji. Ono što ih ističe jest autentičan vizuelni identitet koji je itekako razrađen u spotovima, koje sami kreiraju.

A kakvu energiju ova sedmorka širi sa scene, Beograđani će se uvjeriti 6. svibnja u Domu omladine.

Prvi kontigent ulaznica za najveće obožavatelje prodaje se po cijeni od 600 dinara, a poslije toga cijena će biti promijenjena. Ulaznice se mogu nabaviti putem servisa Tickets.rs.

Foto: Nikola Knežević