Bruno Mičetić na novom albumu otkriva svijet akustične i električne gitare kroz prirodu
8. svibnja 2023.
Music Box (10873 Članci)
Podijeli

Bruno Mičetić na novom albumu otkriva svijet akustične i električne gitare kroz prirodu

Bruno Mičetić, poznati hrvatski gitarist i skladatelj iza kojeg stoji opsežna glazbena karijera, predstavlja novi projekt “Guitars’ Dialogue” u kojem nevjerojatnom kombinacijom električne i akustične gitare stvara glazbenu rapsodiju inspiriranu ljepotom prirode.

Bruno Mičetić, jedan od najpoznatijih hrvatskih gitarista i skladatelja s bogatom karijerom i suradnjama s mnogim eminentnim glazbenicima, predstavit će novi projekt “Guitars’ Dialogue”. Ovaj hrabri iskorak u karijeri donosi sasvim novi stil, koji kombinira električnu i akustičnu gitaru, a inspiriran je ljepotom prirode. Projekt predstavlja prvim singlom “Colours from Within”, a prvi album pod nazivom “Sonosfera” objavljen je trenutno u digitalnom obliku.

Jasno je da je to jedan sasvim novi doživljaj prirodnih zvukova isprepletenih s magijom gitarskih nota. Bruno je neprestano u potrazi za novim zvukovima, a ideja za “Guitars’ Dialogue” rodila se usred pandemije kada su mnogi ponukani novonastalom situacijom u prirodi potražili mir i bijeg od stvarnosti. Cijeli album snimljen je početkom ove godine u prekrasnoj Puli, u studiju Analogic Recording Studio kod Alena Spade koji je ujedno radio i mix za najavni singl “Colours from Within”, a master potpisuje Luka Jenuš. Spot za ovaj singl potpisuje Lemon Production, a snimljen je u jednoj potpuno opuštenoj intimnoj atmosferi s naglaskom na samo sviranje i instrument.

Kroz kombinaciju električne i akustične gitare, Bruno je uspio dočarati zvukove prirode i u nekom svojem izričaju, na sasvim novi način, uspio je spojiti dva gitarska svijeta u savršen dijalog, pri čemu su se njihove note pretvorile u inspirativne zvukove prirode, kroz majstorsku glazbenu improvizaciju, razne efekte i inspiraciju sonosferom prirode.

Bruno ističe: „’Colours from Withini predstavlja prvi korak u mom novom projektu i potpuno novoj priči koju sam želio ispričati. Iako je projekt zamišljen kao dijalog između dvije gitare, odlučio sam prvo objaviti potpuno akustični singl jer je to jedna drugačija strana mene, a i načina na koji me drugi doživljavaju. Akustična gitara me oduvijek privlačila, ali sada sam konačno smogao hrabrosti da zagrebem u taj svijet i uhvatim se u koštac s novim tehnikama, zvukovima i mogućnostima koje pruža. Na albumu su prisutne električne gitare, jer ne želim zapostaviti ni tu stranu sebe. Kao glazbenik, smatram da je važno kontinuirano otkrivati nove svjetove i svoje mogućnosti. Ideja za ovaj projekt već je neko vrijeme tinjala u meni, ali kao i uvijek, pristupam svemu s velikim respektom, posebice kad je riječ o svijetu akustične gitare, te mi je trebalo neko vrijeme da se ohrabrim i napravim ovaj iskorak, ali sada sam spreman podijeliti ovaj dio sebe s publikom i jedva čekam vidjeti kako će ljudi reagirati na ovaj novi zvuk.‟

Ako želite doživjeti prirodu na jedan sasvim drugačiji način, prepustite se glazbi “Guitars’ Dialoguea” i uživajte u neponovljivom glazbenom putovanju na jednom od koncerata u sklopu turneje:

2. lipnja – Guvernerova palača, Rijeka
9. lipnja – Klub Kazališta Komedija – Kontesa, Zagreb
25. lipnja – Park na Trgu zahvalnosti, Punat
5. srpnja – Dvorac Janković, Daruvar
6. srpnja – Tabor Film Festival, Desinić
24. studenog  – Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski (Mala Dvorana)