Debeli Precjednik novim singlom “Nema me” najavljuje predstavljanje novog albuma “Atomac”
16. svibnja 2023.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Debeli Precjednik novim singlom “Nema me” najavljuje predstavljanje novog albuma “Atomac”

Dugovječna hardcore/punk rock institucija Debeli Precjednik novim singlom “Nema me” najavljuje skorašnje predstavljanje novog albuma “Atomac”.

Novi singl „Nema me” refleksija je pojedinca koji se pod pritiskom užurbanog svijeta i čizmom vladajućeg sistema ne prepoznaje, a svjestan toga da vrijeme nepovratno izmiče žali za nekim prošlim, bezbrižnijim danima. Snažna poezija utopljena je u energične gitarske dionice i užurbani ritam te je u skladu s očekivanjima svih ljubitelja beskompromisnog punk zvuka. Glazbu, tekst i aranžman potpisuje bend, Ivan Jakić je zaslužan za mix i master te se pojavljuje u ulozi zvučnog tehničara uz Dražena Alića. Videospot je djelo frontmena Tina Kovačića Koce.

Singl „Nema me” dostupan je putem YouTube kanala Dostave zvuka, a dugoiščekivani novi album „Atomac“ dolazi nakon hvaljenog split izdanja „Godina majmuna“ iz 2016. godine.

Debeli Precjednik nastao je 1993. kao ispušni ventil za sve frustracije i nepravde koje su članovi benda proživljavali. Od tada do danas angažiranim i osobnim tekstovima uvijek su promicali toleranciju, a kroz besprijekorne live nastupe pune pozitivne energije komunicirali svoju ideju punka, kako sami kažu, s puno prijateljstva i srca. Tekstualno djeluju dvojezično, na hrvatskom i engleskom, što im je svakako otvorilo i mnoga vrata izvan granice. Iza sebe imaju odrađeno više stotina koncerata, nekoliko europskih turneja, a svirali su i s punk velikanima kao što su NOFX, SNFU, Jello Biafra and GSOM, Lagwagon i drugima.

Debeli Precjednik su Tin Kovačić – Koca (vokal), Davor Bestvina – Davke (gitara, back vokali), Ivan Budaić – Buda (gitara), Igor Kovačević – Igich (bas) i Siniša Rajković – Bubi (bubnjevi).

Foto: Samir Kurtagić