Frenkie se na svoj rođendan preobratio u reggae Frenkieja i objavio album “Dunya”
1. lipnja 2023.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Frenkie se na svoj rođendan preobratio u reggae Frenkieja i objavio album “Dunya”

Nakon što je pjesmom “Inshallah” najavio svoj povratak na scenu, Frenkie je i službeno predstavio novi album “Dunya”. 

S novim materijalom Frenkie je iznenadio mnoge jer on predstavlja svojevrsni zaokret u karijeri. Na “Dunyi” čujemo novog raspjevanog, veselog i spiritualnog „reggae Frenkija“.  Na albumu se nalazi 12 pjesama, a produkciju potpisuju Marko Gaćina iz zagrebačkog benda Brain Holidays, Tihomir (Toshi) Radić, producent Helem nejse ekipe te slovenski duo RootsInSession, dj Pier i dj Fu. Marko i Toshi se uz Ivu Pažin i Tinu Bukić potpisuju i za otpjevane back vokale, a omot albuma je osmislila mlada sarajevska umjetnica Azra Selimović.

„Ponosan sam što sam na ovom albumu okupio kremu balkanske reggae scene, Marko, Toshi, Pier i Fu su odradili vrhunski posao i bez njih “Dunya” ne bi ni u pola zvučala ovako dobro. Album je drugačiji od mog dosadašnjeg rada i vjerujem da će nekim slušaocima zvučati čudno, ali nakon drugog slušanja ćete već pjevušiti refrene. Tekstovi su zreliji i oni se više obraćaju mojoj generaciji i starijem djelu publike ali vjerujem da će se i oni mlađi pronaći. Teme koje sam obradio bi zvučale čudno da sam ih snimao na klasične hip hop intrumentale, i to je jedan od glavnih razloga zašto je Dunya reggae album. Ja se radujem i ovako uzbuđen sam bio samo kod svog prvog samostalnog albuma, što i ima smisla jer Dunya jeste novi početak.“ poručio je Frenkie.

Uz album Frenkie je predstavio i drugi videospot za pjesmu “Evo me”, a u planu su još tri videospota. Realizaciju novog ponovo potpisuje Adnan Avdić i Nine studio ekipa.

Foto: Jasmina Pinjić