INTERVJU: SOFI TUKKER ekskluzivno za Music Box nakon što je pjesma “Jacaré” zavladala u Hrvatskoj
1. lipnja 2023.
Nikola Knežević (2784 Članci)
Podijeli

INTERVJU: SOFI TUKKER ekskluzivno za Music Box nakon što je pjesma “Jacaré” zavladala u Hrvatskoj

SOFI TUKKER, elektronički duo s Floride, koji čine Sophie Hawley-Weld i Tucker Halpern, već je bio u Hrvatskoj, a sada su i zavladali na Shazamovoj Top 200 Croatia listi gdje su završili na prvom mjestu (op. a. u međuvremenu ih je na listi prestigao Grše s pjesmom “Mamma Mia”).

U pitanju je prava poletna ljetna pjesma “Jacaré” u kojoj Sophie pjeva na portugalskom jeziku, a sve prati i zanimljivi videospot. Zahvaljujući Ultra Recordsu razgovarali smo s dvojcem i saznali što se krije iza poruke pjesme i spota, što im se svidjelo u Hrvatskoj s obzirom da su prošle godine nastupili na Ultra Europeu, što znaju o Exit festivalu na koji stižu uskoro i koja je najluđa stvar koju žele raditi tijekom ljeta. Oboje su uputili i poruku čitateljima Music Boxa.

“Jacaré” je veliki ljetni hit i u Hrvatskoj, prvi ste na Shazamovoj listi. Mislim da je ova vijest zaista sjajna za bilo kojeg umjetnika, biti najtraženiji na aplikaciji kao što je Shazam. Kako ste zadovoljni do sada s prijemom ove pjesme kod publike?
“Ovo je zaista jako cool!!! Pogotovo za pjesmu koja se povezala s ljudima u Hrvatskoj, a zapravo je u cijelosti na portugalskom jeziku. Ovo pokazuje koliko je globalan ovaj svijet postao i na koji sve način glazba može komunicirati kroz razne kulture”.

Gdje ste dobili inspiraciju za rad na pjesmi na portugalskom jeziku?
“Ja (Sophie) sam nekad živjela u Brazilu i pričam portugalski. Napisali smo pjesmu zajedno s brazilskim pjesnikom Chacalom s kojim surađujemo već niz godina.”

Oboje ste glavni glumci u službenom videospotu za pjesmu. Koja poruka stoji iza spota?
“Zapravo je riječ o tome kako Sophie otima Tuckerovu djevojku 😛 Zaista je bilo zabavno snimati spot, htjeli smo napraviti ovakav video već dulje vrijeme. I smješten je u jednom od naših najdražih gradova, Rio de Janeiru.”

Što znači riječ jacaré i što ona znači za vas?
“Jacaré na portugalskom znači aligator. Ali se isto može koristiti za opis žene koja voli žene, iako se često koristi u negativnom kompleksu, tako da smo htjeli slaviti ovu riječ umjesto toga.”

Koji su planovi za ljeto? Nisam vidio Hrvatsku na listi, ali dolazite u Srbiju na Exit festival. Što znate o tom festivalu i jeste li ikada bili u Srbiji?
“Čuli smo puno toga o festivalu i vidjeli dosta fotografija, pogotovo s ikoničnog techno stagea.”

Prošle godine bili ste na Ultra Europeu u Hrvatskoj. Vidite li Hrvatsku i Jadransko more kao pravu party destinaciju?
“Da! Zapravo, živjela sam nekad na obali Jadranskog mora. Išla sam u srednju školu u talijanski grad Duino. Volim taj dio svijeta jako puno. I definitivno ima sjajnih partija.”

Foto: Vanessa Vlandis

Što je najluđe što želite raditi tijekom ljeta?
“Pa, Tucker mi upravo govori kako želi orgijati sa svakom osobom u Hrvatskoj.”

Jeste li više tip ljetne osobe koja će se baciti na noćno kupanje ili bi ležali u hladu s nekim hladnim pićem u ruci?
“Rekla bih da sam definitivno tip osobe koja će sama i gola otići na noćno kupanje, a Tuck bi možda više bio s hladnim pićem u svojoj ruci i s hrpom ljudi oko sebe hahaha.”

I zadnje pitanje, što više volite, ljetne partyje na otvorenom ili znojne partije zimi u zatvorenom?
“Ljetne partyje vani, sigurno.”

I na kraju, njihova videoporuka čitateljima Music Boxa i hrvatskoj publici:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Music Box – glazbeni portal (@musicbox_portal)

Foto: Vanessa Vlandis