Zbog velikog interesa koncert The Sisters of Mercy prebačen u zagrebački Boćarski dom
3. lipnja 2023.
Music Box (10588 Članci)
Podijeli

Zbog velikog interesa koncert The Sisters of Mercy prebačen u zagrebački Boćarski dom

Ulaznice za koncert kultne britanske grupe The Sisters of Mercy u zagrebačkom Boogaloo Clubu u nedelju 5. 11. 2023. su rasprodane u rekordnom roku; early bird ulaznice su rasprodane u svega sat vremena, a ostale ulaznice u par dana i to šest mjeseci prije koncerta pa se koncert prebacuje u veći prostor, Boćarski dom u Zagrebu.

Nakon 14 godina se u Zagreb vraća jedna od najutjecajnijih grupa prošloga stoljeća, kultni The Sisters of Mercy koji dolaze sklopu svoje Europske turneje. To će ujedno biti njihov četvrti posjet Hrvatskoj, tj. Zagrebu. Njihov prvi nastup se održao 1990. godine, na vrhuncu njihove popularnosti, na turneji kada su promovirali svoj treći album „Vision Thing“ u rasprodanoj dvorani Doma sportova u Zagrebu. Zatim su nas ponovo posjetili 2006. kada su održali open air koncert u zagrebačkoj Klaonici, a tri godine kasnije su održali koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Iako nisu ništa objavili čitavih 30 godina i dalje pune velike dvorane i sviraju na velikim festivalima širom svijeta. Vrlo je zanimljivo kako nas u istoj godini posjećuju i The Sisters of Mercy i The Mission, a isto se dogodilo i 1990. godine. To je posebno zanimljivo za fanove ako znamo da su dva člana The Missiona, fontmen Wayne Hussey i basist Craig Adams, svirali u The Sisters of Mercy i snimili prvi album „First and Last and Alwas“, a nakon toga otišli iz grupe i osnovali The Mission.

Cijena ulaznica iznosi 40 eura u pretprodaji dok će na dan koncerta ulaznice koštati 45 eura. Ulazice su u prodaji preko sustav Entrio.hr online i na svim njihovim prodajnim mjestima, zatim u Dirty Old Shopu Rockmarku u Zagrebu, te Dallas Music Shopu u Rijeci.

Foto: Lara Aimée