Nakon što je zaintrigirala najavom na društvenim mrežama, Albina otkrila: “Grad sve zna”
4. lipnja 2023.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Nakon što je zaintrigirala najavom na društvenim mrežama, Albina otkrila: “Grad sve zna”

Kao što je i obećala uz prethodna dva nedavno objavljena singla – „27.“ i „Žar“, Albina otkriva najnoviju pjesmu i video spot nastao u izrazito intenzivnom i aktivnom kreativnom periodu.

„Iako mi inspiracija, kao i većini, najčešće dolazi iz osobnih ili bliskih izvora, uvijek volim ostaviti prostora u kojem slušatelji mogu interpretirati značenja svatko za sebe, pa tako i ovaj put. Tematika je prilično univerzalna, mnogi bi se mogli prepoznati ili povezati s pjesmom, nadam se da će neke motivirati ili ohrabriti, a isto tako vjerujem da – ovisno o perspektivi gledanja – isti stih svakom može značiti za nijansu nešto drugačije. Iz osobne perspektive, rekla bih da pjesma donosi jednu novu i moćnu energiju koja na površinu izvlači i predstavlja još jednu drugačiju verziju mene“, poručila ja dvadesetčetverogodišnja glazbenica koja, kao sve etabliranija autorica, i ovog puta potpisuje tekst. Glazbenu ideju su tijekom kreativnog procesa upotpunili prijateljica i kolegica Đana Smajo koja je uz prateće vokale pjesmi doprinijela svojim štihom i zanimljivim detaljima te Hrvoje Domazet koji uz Đanu potpisuje glazbu, a također stoji iza aranžmana i cjelokupne produkcije, odnosno mixa i masteringa singla.

„Sretna sam što nastavljam suradnju s dragim ljudima jer smo ponovo zajedno došli do, smatram, jako, jako lijepog rezultata, a to je ova pjesma koju vam upravo predstavljamo“, izjavila je Albina o nastajanju same pjesme koju prati videospot nastao u suradnji s redateljsko-producentskim duom Luka Matković & Ana Cindrić.

„Luka i Ana napravili su sjajan posao i sretna sam što mogu reći da mi je ovaj spot jedan od najdražih do sad! U fokusu je snaga i samosvjesnost, a smatram da i mene prikazuje u takvom svjetlu. Ono što mi je najdraže od svega je to što je atmosfera na snimanju bila predivna i bilo mi je preugodno raditi s cijelim timom“, opisala je Albina snimanje spota.

„Pjesma nas je oduševila na prvo slušanje i jako nam je drago što smo imali priliku surađivati s Albinom. Albina je već imala smjernice za kontekst spota na koje smo se mi kreativno nadovezali, a dalje je čitav proces tekao opušteno i prirodno. Lokacija snimanja, Studio Katran, savršeno je poslužila za ovu mračnu estetiku pa smo čak i neplanirano, spontano došli do scena koje nismo prvobitno imali u konceptu“, opisali su druženje i rad na snimanju Luka Matković & Ana Cindrić, dodavši uz to veliku zahvalu svima koji su, na bilo koji način pomogli realizaciji ovog glazbenog video spota.

Foto: Ana Cindrić